Annonce
Østjylland

Statsadvokaten skal afgøre lovlighed i Britt Bager-sag om bidrag til valgkampen 

Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Statsadvokaten skal nu afgøre, hvorvidt Britt Bager gjorde noget ulovligt, da hun ikke oplyste om valgbidrag.

Østjylland: Forud for valgkampen i 2015 modtog folketingsmedlem for Venstre, Britt Bager, fem valgkampsbidrag à 20.000 kroner fra den samme giver, men uden at det samlede bidrag blev offentliggjort, hvilket strider mod reglerne, da bidrag på over 20.000 kroner skal offentliggøres.

Enhedslisten anmeldte tilbage i april sagen til Østjyllands Politi, og Netavisen Pio kunne 19.august afsløre, at Østjyllands Politi havde påbegyndt en efterforskning af sagen.

Nu er sagen så sendt til endelig afgørelse hos Statsadvokaten i Viborg, skriver Netavisen Pio, der har talt med politianklager hos Østjyllands Politi, Jan Østergaard og Statsadvokaten i Viborg, der begge bekræfter, at sagen er sendt til afgørelse, og at afgørelsen er "lige på trapperne".

Jan Østergaard vil dog ikke oplyse, hvad hans indstilling til Statsadvokaten i Viborg lyder på, så derfor er det endnu uvist, om der bliver rejst sigtelse mod Britt Bager, eller om sagen droppes.

Annonce

Har fulgt reglerne

Der har også været rettet kritik af Britt Bager fra egne rækker, da Venstres kredsformand i Favrskov-kredsen, Gunnar Vinge Hansen, ikke mente, at hun havde redegjort tilstrækkeligt for de fem valgkampsbidrag, og sagen blev også tidligere anmeldt af Region Midtjylland, men anmeldelsen blev overset af politiet og derfor ikke efterforsket, før end Enhedslisten anmeldte den i april sidste år.

Britt Bager har tidligere udtalt, at hun ikke mener, der har været noget galt i at modtage de fem bidrag, og at hun har fulgt de gældende regler på området.

Britt Bager blev valgt ind i Folketinget i Favrskov-kredsen i 2015, men stillede ved sidste folketingsvalg op i Djurs-kredsen. Her fik hun 10.490 personlige stemmer og blev genvalgt til Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce