x
Annonce
Favrskov

Britt Bager-sagen tager ny drejning: Østjyllands Politi er blevet bedt om at genoptage efterforskningen

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Østjyllands Politi er af statsadvokaten blevet bedt om at efterforske yderligere i sagen om Britt Bagers(V) anonyme valgkampsbidrag tilbage i 2015. Østjyllands Politi havde ellers overgivet sagen til statsadvokaten.

Østjylland: Britt Bager-sagen, der handler om anonyme valgkampsdonationer, har taget en ny drejning, skriver Netavisen Pio.

Sagen lå ellers i januar hos statsadvokaten, da Østjyllands Politi havde færdiggjort sin efterforskning og sendt afgørelsen til statsadvokaten i Viborg. Politianklager Jan Østergaard ville på daværende tidspunkt ikke oplyse, hvad hans indstilling til Statsadvokaten i Viborg lød på.

Nu er Østjyllands Politi så blevet bedt om at genoptage efterforskningen.

Politianklager Jan Østergaard bekræfter over for Netavisen Pio, at man er blevet bedt om at efterforske yderligere, men vil ikke kommentere på, hvad politikredsen konkret er blevet bedt om at efterforske.

Statsadvokaten tager først endelig stilling til, hvad der skal ske i sagen, når man har modtaget resultatet af Østjyllands Politis yderligere efterforskning.

Baggrunden for sagen er, at Britt Bager (V) forud for valgkampen i 2015 modtog fem valgkampsbidrag à 20.000 kroner fra den samme giver, men uden at det samlede bidrag blev offentliggjort, hvilket strider mod reglerne, da bidrag på over 20.000 kroner skal offentliggøres.

Enhedslisten anmeldte tilbage i april sagen til Østjyllands Politi, og i august kunne Netavisen Pio afsløre, at Østjyllands Politi havde påbegyndt en efterforskning af sagen.

Kritik fra egne rækker

Der har også været rettet kritik af Britt Bager fra egne rækker, da Venstres kredsformand i Favrskov-kredsen, Gunnar Vinge Hansen, ikke mente, at hun havde redegjort tilstrækkeligt for de fem valgkampsbidrag, og sagen blev også tidligere anmeldt af Region Midtjylland, men anmeldelsen blev overset af politiet og derfor ikke efterforsket, før end Enhedslisten anmeldte den i april sidste år.

Britt Bager har tidligere udtalt, at hun ikke mener, der har været noget galt i at modtage de fem bidrag, og at hun har fulgt de gældende regler på området.

Britt Bager blev valgt ind i Folketinget i Favrskov-kredsen i 2015, men stillede ved sidste folketingsvalg op i Djurs-kredsen. Her fik hun 10.490 personlige stemmer og blev genvalgt til Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Region

69 coronapatienter er nu indlagt på midtjyske sygehuse - 24 på intensivafsnit

Annonce