Annonce
Debat

Bro bro brille

Illustration: Jens Nex

Læserbrev: Vi har fået en lidt voldsom og til tider underlødig debat om en kommende ekstra bro over Gudenåen/Randers Fjord eller rettere, hvilken bro der er den rigtige.

I den ideelle verden vil både Klimabroen og Østbroen være den bedste løsning, men vi lever nu engang i den reelle verden, hvor der kun bliver penge til en bro, indenfor en overskuelig årrække. Dertil skal vi også lige overbevise Folketinget om, at de skal sende lidt penge, for at vi i det hele taget kan få råd til en østbro. Det peger ikke i den retning lige p.t. Det er en udfordring, men også en udfordring, som der er arbejdet seriøst med i mange år. For godt 10 år siden var der en anden linjeføring, som var oppe at vende. Faktisk en, som ville jævne Pakhuset med jorden, uden det gav de store sværdslag - dengang.

I den tid, som er gået, har forskellige byråd, forvaltningen og andre arbejdet seriøst med at finde den bedste løsning indenfor mulighedernes grænse. Valget faldt på Klimabroen, som kommer til at løse vores kommende problemer med stigende vandstand og dermed oversvømmelser og selvfølgelig løse nogle af vores trafikale problemer.
Mit klare indtryk er, at alle parter har prøvet at finde den bedste løsning indenfor de muligheder, som nu engang er. Hvis jeg ikke husker helt galt, var der et stort flertal for Klimabroen i Randers Byråd.

Set i det lys kan det godt harme mig lidt, at debatten nu bliver drejet over på, at forvaltningen og andre ikke har gjort deres arbejde ordentligt. Jeg er overbevist om, at forvaltningen og andre passer deres arbejde med flid og omtanke, ligesom på alle andre arbejdspladser i dette land, uanset om det er en privat eller en offentlig arbejdsplads. Vedrørende det politiske. Hvorfor skulle et flertal i byrådet dog prøve at manipulere tal til fordel for den ene bro? For mig er det en underlig tanke. Jeg er overbevist om, at alle i byrådet gør deres allerbedste for at få den politik igennem, som de tror på. Jeg er ikke altid enig i deres beslutninger, men jeg har den dybeste respekt for alle 31 medlemmers arbejde.

Kort sagt synes jeg, vi skal respektere de demokratiske beslutninger, der bliver taget, og at vi alle nu arbejder for at få dem udført på bedste måde. Det vil også gavne Randers’ omdømme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce