Annonce
Randers

Broarbejde giver udfordringer: Sådan undgår du trafikpropper efter 1. september

Bilister, der kommer fra vest mod øst, bliver ledt gennem vejarbejdet, men trafikanter, der skal den modsatte vej, må en tur gennem Hospitalsgade, Vestergade og Berthelsensgade, før de igen er på ret spor mod Hornbæk og motorvejen. Kort: Banedanmark
Det er en god idé at tænke i nye daglige rutiner, når trafikken i Jernbanegade, Vestervold og Tørvebryggen bliver lagt om fra 1. september til 30. november i forbindelse med byggeriet af den nye Hvidemøllebro.

Randers: Onsdag 1. september går det løs. Her begynder Banedanmark at ombygge krydset Jernbanegade, Vestervold og Tørvebryggen.

Der, hvor den kommende bro skal sluttes til krydset, skal krydset hæves 1,7 meter for at sikre et harmonisk vejkryds med signalregulering.

Nye daglige rutiner

For trafikanter, der kører fra vest mod øst, betyder det ikke voldsomme ændringer af de daglige rutiner. De bliver nemlig ledt gennem vejarbejdet ad det samme spor, som de plejer at bruge.

For bilister, der skal den modsatte vej fra centrum og den østlige del af byen mod Hornbæk og E45, er det måske en god idé at opfinde nye daglige rutiner.

Det er et pænt trafikeret sted, de skal hæve et kryds med 170 centimeter. Der findes ingen gode løsninger. Det er det muliges kunst.

Thomas Langballe, projektleder, Randers Kommune

Ellers venter en omkørsel ad Hospitalsgade, Vestergade og Berthelsensgade i selskab med en del andre medtrafikanter, før man igen rammer Jernbanegade/Viborgvej mod vest.

Annonce

Pænt trafikeret

Den alternative trafikafvikling er planlagt i samarbejde af Banedanmark, politiet og Randers Kommune og varer indtil 30. november med en justering 18. oktober.

- Det er et pænt trafikeret sted, de skal hæve et kryds med 170 centimeter. Der findes ingen gode løsninger. Det er det muliges kunst, siger projektleder ved Veje i Randers Kommune, Thomas Langballe.

Annonce

Spidsbelastninger

Ud over den generelt længere transporttid må bilisterne forvente spidsbelastninger i myldretiden mellem 7 og 9 om morgenen og 15 og 16.30 om eftermiddagen.

Derfor anbefaler Thomas Langballe, at bilisterne søger alternative løsninger i form af cityringen, boulevarderne mod nord, Ringboulevarden og motorvejen.

Fra 19. oktober omjusteres trafikomlægningen i forbindelse med opførelsen af den nye Hvidemøllebro, der forventes at være færdigbygget 30. november. Kort: Banedanmark

Den tunge lastbiltrafik fra øst mod vest vil blive ledt over Randersbro og forbundet med E45 ved Randers Syd.

Den samme vej anbefaler Thomas Langballe til bilister, der skal til motorvejen, lige som bilister, der kommer sydfra, med fordel kan køre ind mod centrum fra Randers S i stedet for Randers C.

Annonce

Fartbegrænsning

Områdechef Lars Blædel Riemann fra Banedanmark forventer, at trafikken i Jernbanegade fra vest mod øst bliver ledt igennem et enkelt spor samtidig med, at der bliver indført fartbegrænsning af hensyn til det arbejdende folk.

Der vil være blive opstillet tydelig skiltning, så både bilister, cyklister og fodgængere kommer sikkert gennem området.

30. november forventes brobyggeriet at være færdiggjort. Umiddelbart efter vil den nye bro blive indviet.

Sidste opgave for Banedanmark er nedrivning af den gamle Hvidemøllebro.

Annonce

Åben Skurvogn

Banedanmark vil gerne fortælle mere om deres arbejde og inviterer derfor interesserede naboer og borgere til Åben Skurvogn tirsdag 31. august 2021 kl. 16.30 -17.30. Her vil byggeledelsen fortælle mere om anlægsarbejdet og trafikomlægningerne.

Det sker på byggepladsen ved Hvidemøllevej 5.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce