Annonce
Randers

Broen kæmper: Alle børn skal være med i et fællesskab

Alle børn skal have mulighed for at være en del af et fællesskab, mener foreningen Broen. Den lokale afdeling i Randers har eksisteret i et år, og hjælper både økonomisk og praktisk, hvis et barn eller en ung har brug for en håndsrækning til at komme i gang med en fritidsaktivitet. Arkivfoto: Annelene Petersen
For de fleste børn er det en selvfølge, at de kan gå til fodbold og andre fritidsaktiviteter. Men nogle familier har hverken råd eller overskud til at støtte børn i at være aktive i fritiden. Foreningen Broen gør en forskel for disse børn og unge.

Randers: Foreningen Broen modtog for nylig 10.000 kroner fra Randers City Stafet, der hvert år deler penge ud til gode formål. Den lokale afdeling af Broen har eksisteret i et års tid og formanden, Jette Husum, glæder sig over donationen.

Pengene gør det nemlig muligt at hjælpe børn og unge i Randers, der har brug for en håndsrækning for at komme i gang med at være aktiv i fritiden.

- Alle børn og unge vil gerne være en del af et fællesskab, og være gode til noget. Børn, der er udenfor fællesskabet, finder noget andet, de kan være med i, når de bliver større, siger Jette Husum. Hun peger på, at hvis børn ikke bliver lukket ind i foreningslivet og får gode interesser og relationer via et aktivt fritidsliv, så kan de ende med at opsøge grupper, der ikke ikke just tilbyder sunde fritidsinteresser.

For de fleste børn er det en selvfølge, at de kan gå til en eller flere fritidsinteresser som sport, musik, drama og lignende. Men nogle børn lever i familier, hvor der hverken er økonomi eller overskud til at bakke op om, at barnet har fritidsinteresser.

Her gør Broen en forskel.

- Man kan henvende sig til os, og vi understøtter, at barnet deltager i en fritidsaktivitet, siger Jette Husum.

Broen Danmark

Broen Danmark er en forening med lokale afdelinger rundt om i landet, der hjælper udsatte børn til et aktivt fritidsliv.

Broen har som formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt eller andre fritidsaktiviteter.

Målet er at få børnene ud blandt andre børn, hvor de kan være en del af et positivt fællesskab og spejle sig i voksne rollemodeller og dermed få nogle succesoplevelser og en styrket tro på sig selv.

Det foregår i lokale foreninger og klubber med sport, spejder, teater, musik eller andre aktiviteter for børn og unge som omdrejningspunkt.

Broens lokalforeninger hjalp i 2018 cirka 5.000 børn og unge til en meningsfuld fritid i gode fællesskaber.

En god modtagelse

Broen kan dels betale kontingent og hjælpe med at skaffe det tøj eller rekvisitter, der skal til for at barnet kan deltage i en aktivitet. Men Broen kan også gøre en indsats i forhold til at skabe mulighed for, at barnet kan komme til og fra aktiviteten, hvis transport er et problem.

Broen sørger også for på forhånd at kontakte den forening, hvor et barn gerne vil være medlem.

- Det er afgørende, at barnet bliver godt modtaget, og at det føler sig velkommen, siger Jette Husum.

Målet er nemlig, at alle børn, uanset baggrund, får mulighed for at være en del af et fællesskab. Barnet skal ikke bremses af økonomi, logistik eller andre barrierer for, at det kan deltage.

Broens bestyrelse består af mennesker med et bredt netværk, så der er mange gode kræfter at trække på, når der skal gøres en indsats på forskellig vis.

Økonomisk er Broen afhængig af, at private og virksomheder støtter arbejdet. Og bidrag modtages gerne, understreger Jette Husum.

Sport og spejderlejr

Hun peger på, at hjælp fra Broen modsat et fritidspas, som mange kommuner udsteder, tager hånd om alle de ting, der skal til, for at et barn kommer godt i gang med en fritidsaktivitet - og ikke blot skaffer penge til kontingentet.

- Vi er en uafhængig forening, og har naturligvis tavshedspligt, siger Jette Husum.

I løbet af det år, foreningen har eksisteret, er flere børn blevet hjulpet i gang med en fritidsaktivitet. Desuden er der ydet hjælp til blandt andet 11 børns deltagelse i spejderlejr.

- Alle kan søge, og man bliver ikke trukket i kontanthjælp eller tilskud, hvis man får en håndsrækning fra foreningen.

Jette Husum peger på, at det er vigtigt, at alle børn kan mødes på lige vilkår, også i foreningslivet. Og det kan være svært for børn, der kommer fra pressede familier.

Broen samarbejder med andre foreninger i Randers, der på forskellig vis gør en forskel for børn og unge, blandt andet Børnenes Kontor og Red Barnet.

Jette Husum er formand for den lokale afdeling af Broen i Randers. Arkivfoto: Ole Jakobsen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce