Annonce
Debat

Brown tager fejl – der er masser af samarbejde

Læserbrev: Under en besynderlig mediebevågenhed valgte spidskandidaten fra Liberal Alliance, Louise Brown, at trække sit kandidatur til det kommende kommunalvalg.

Brown begrunder sit valg med ”det betændte byrådsklima” og beskriver sig selv som den eneste, der vil gøre noget ved dette.

Browns udtalelser vidner om, at hun ikke kender til det samarbejde, der foregår på tværs af partier og lister.

Annonce

Lad mig blot nævne nogle eksempler:

Der var sagen om den uskyldige pædagogmedhjælper, som man ville fjerne fra den institution, hvor han havde arbejdet i mange år, alene fordi han i kort tid var sigtet for en forbrydelse, som han ifølge vores retssystem ikke havde begået. Her stod vi sammen med SF, Radikale, Enhedslisten, Beboerlisten, Konservative og andre, herunder en del socialdemokrater, og krævede, at pædagogmedhjælperen skulle have lov til at vende tilbage til sin arbejdsplads. Sådan endte det heldigvis også – men først efter lang tids kamp.

Da TV2 afslørede dybt kritisable forhold på demensplejehjemmet Huset Nyvang, krævede vi sammen med DF, SF, Venstre, Enhedslisten, Radikale og Beboerlisten en tilbundsgående undersøgelse af hele ældre- og omsorgsområdet. Det fik vi også – ligesom vi fik sikret, at Huset Nyvang blev tilført mange flere ressourcer.

Eneste sted, hvor samarbejdet nok har haltet lidt, er hos borgmester Torben Hansen, der lader til kun at ville samarbejde med Velfærdslisten, hvis han bliver tvunget til det.

Sidste år fremsatte vi sammen med Beboerlisten, Venstre, Enhedslisten og DF et visionært budgetforslag, der indeholdt det største velfærdsløft i kommunens historie. Vi blev kritiseret for forudsætningerne, men det viste sig, at vi fik ret – og at det var budgetflertallet, der i stedet valgte at skære ned, der tog fejl.

Sammen med samme gruppe kræver vi nu, at børneområdet tilføres de penge, der skal til for at sikre, at byrådets beslutninger om minimumsnormeringer, flere pædagoger med videre kan føres ud i livet. SF støtter kravet, der behandles på byrådsmødet 13. september 2021.

Vi har haft et stærkt samarbejde med Konservative og mange andre om Verdo-skandalen, hvor tusindvis af mennesker er blevet snydt for samlet rigtig mange millioner kroner.

Vi samarbejder med DF og en del andre om at sikre bedre forhold for syge, nedslidte, mennesker med handicap og andre, der kommer i klemme på beskæftigelsesområdet.

Eneste sted, hvor samarbejdet nok har haltet lidt, er hos borgmester Torben Hansen, der lader til at have den holdning, at han kun vil samarbejde med Velfærdslisten, hvis han bliver tvunget til det. Det har vi heldigvis været i stand til at tvinge ham til i en del tilfælde.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce