Annonce
Randers

Brugbare ting og skrammel afleveres i en stor pærevælling: Folks oprydningstrang skaber rod foran lukket genbrugsbutik

Der bliver afleveret ting og sager i massevis foran Rytterknægten, men butikken er lukket, så der er intet personale til at tage sig af tingene. Foto: Jørgen Jørgensen
Hos Kirkens Korshærs café og genbrugsbutik, Rytterknægten, oplever man, at folk stiller ting foran den lukkede butik, og det giver bøvl med både roderi og tyveri.

Randers: Hos caféen og genbrugsbutikken Rytterknægten på Marienborgvej er man glade, når folk kommer for at donere brugte møbler og ting til butikken. Men lige for tiden giver det faktisk en del bøvl.

På grund af coronasmitten er butikken lukket, men det har ikke fået folk til at indstille deres donationer. Både møbler, tøj og ting bliver stillet og lagt uden for butikken.

- Det er set før, at folk bare stiller ting udenfor, men det er eskaleret på det sidste, siger Sarah Lund Christensen, der er leder af Kirkens Korshærs byarbejde.

Om det har sammenhæng med, at genbrugsstationerne har været lukket ned i 14 dage, kan Sarah Lund Christensen ikke sige, men hun kan konstatere, at det ikke kun er brugbare ting, der stilles foran genbrugsbutikken.

- Der er også blevet afleveret gamle kemikalier og rester af andre ting, siger hun.

Annonce

Roderi og tyveri

Problemet i, at folk afleverer ting uden for Rytterknægten, er ikke kun, at det hober sig op, fordi der ikke er folk på arbejde til at stille tingene indenfor.

Sarah Lund Christensen fortæller, at der også bliver rodet i og stjålet af tingene af folk udefra.

- Vi kan se, at der er poser, der er blevet revet hul på og rodet i, og der var også en sofa, hvor hynderne var blevet taget, og den var blevet vendt om, som om man måske havde tænkt sig at komme og hente resten af den senere, siger hun.

Fra Rytterknægtens side lyder der derfor en "kærlig opfordring" til, at man lader være at aflevere noget foran butikken, med mindre man har lavet en forudgående aftale med personalet, hvis det drejer sig om en større mængde, som for eksempel et dødsbo.

Genbrugspladserne i Randers Kommune åbner desuden op igen tirsdag, så det atter er muligt at komme af med affald.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce