Annonce
Østjylland

Brugsen, Fakta, Føtex, Meny og Netto vil sælge mundbind til tre kroner stykket

Tre kroner bliver prisen for et mundbind i de store dagligvareforretninger. Her demonstrerer Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, hvordan man gør. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Detailhandelsgiganterne Coop og Salling Group har nu sat loft over prisen på mundbind. Mundbind bliver obligatoriske i den kollektive transport fra lørdag 22. august. I Aarhus er de det allerede.
Annonce

AARHUS: I rigtig mange butikker vil man nu kunne købe mundbind til tre kroner stykket.

Salling Group meddeler lørdag i en pressemeddelelse, at koncernen har sænket prisen på alle mundbind til tre kroner. Den nye faste pris vil slå igennem i løbet af weekenden på tværs af Føtex, Netto og Bilka.

Dagligvarevirksomheden Coop, der er en anden af landets store forhandlere af mundbind, vil lørdag sætte 1,3 millioner mundbind til salg. Også her bliver prisen tre kroner.

Samme pris tager Dagrofa, som driver kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb. Kæden forventer at have første parti i butikkerne i den kommende uge.

Lørdag blev nye retningslinjer for mundbind meldt ud af statsminister Mette Frederiksen. Fra lørdag 22. august skal alle, der bruger den kollektive transport i Danmark, bære mundbind. Retningslinjer, som allerede i dag gælder i Aarhus Kommune.

- Med de nye retningslinjer vil mundbind være et dagligt behov for de fleste danskere. Derfor sælger Salling Group i den nuværende situation mundbind til indkøbspris og dermed uden fortjeneste, siger Salling Groups direktør for Kommunikation og CSR, Annette Juhler Kjær.

Annonce

1,3 mio. mundbind hos Coop

Coop forventer, at samtlige mundbind vil blive udsolgt i løbet af weekenden.


Køb en pakke ad gangen. Der kommer nye forsyninger hver dag.

Lars Aarup, kommunikationschef i Coop


- Der kommer run på salget af mundbind i morgen, og danskerne skal hjælpe hinanden. Køb en pakke ad gangen. Der kommer nye forsyninger hver dag, siger Coops kommunikationschef, Lars Aarup, til Ritzau.

Han tilføjer, at Coop fra mandag hver dag vil sende en million mundbind ud i butikkerne.

Man forventer, at samtlige vil blive udsolgt hver dag.

Ud over i Coops butikker kan mundbind også købes i en lang række andre butikker landet over. Det er blandt andet i andre supermarkeder, på apoteker, hos Matas, i 7 Eleven og hos netapoteker.

Men det kan være en god idé at se sig godt for.  Da Århus Stiftstidende forleden undersøgte prisen for mundbind, vekslede prisen for 99 kroner for 50 stk. til 175 kroner for 50 stk.

Mundbind til børn

Som noget nyt kommer Dagrofa nu med et mundbind til børn.

- Vi arbejder på at få dem sikkerheds- og kvalitetsgodkendt hurtigst muligt. Vi ved, hvor svært det er for børn at bære de mundbind, som forhandles nu. Derfor arbejder vi på at få børnemundbind ud i næste uge. Der bliver tale om type 2R med en pris på 39.95 for 10 stk., siger kategoridirektør i Dagrofa, Michael Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce