Annonce
forside

Brugsting i Svane Apoteket

Lisbet Kristensen er den daglige leder af Decorate Shop i det tidligere Svane Apoteket. Foto: Richard Sylvestersen

Decorate Shop åbner sin fjerde forretning i Middelgade

Så bliver der snart igen langet varer i stor stil over disken i det tidligere Svane Apotek i ­Middelgade i Randers. Det er interiør­butikken Decorate Shop, der i løbet af få dage åbner dørene for de kunder, der har lyst til at lade sig inspirere til køb at ting til hjemmet.

Annonce

Det begyndte i sidste uge, hvor lastbiler med ­massevis af kasser kørte op foran det tidligere hæderkronede ­apotek, der lukkede tilbage i 2004. Kasserne blev båret ind i forretningen, hvor ­inventaret på forhånd var gjort klar, og ­ansatte i firmaet - anført af ­folkene bag Decorate Shop, Mette og Morten Broløs - ­begyndte at stille tingene på plads.

I forvejen er der to ­forretninger i »kæden« i Aarhus og en i ­Silkeborg - og så altså ­også nu i Randers. Derudover ­råder ejerne over to møbel­forretninger - Tidens Møbler - i Aarhus og Rønde samt en webshop.

»Vi prøver at lave en ­forretning, hvor ­kunderne kan hente inspiration til ­indretning af deres hjem,« ­siger Lisbet Kristensen, der får det daglige ansvar for ­forretningen, når den åbner.

»Det skal være en glad og hyggelig butik, hvor folk kan slappe af, når de går rundt og kigger. Folk skal følge sig ­velkomne og godt tilpas.«

Decorate Shop har omkring 120 leverandører, der bl.a. ­sørger for puder, lamper, brugskunst, tasker, smykker, porcelæn og hudplejemidler til kunderne.

»Vi prøver at give hver ­enkelt butik sit eget ­særpræg,« fortæller en af Decorate Shops ejere, Mette Broløs.

»Vi tager udgangspunkt i de lokaler, hvor ­forretningen ­åbner, når vi beslutter, ­hvordan butikken skal ­indrettes.«

»Vi ønsker ikke at blive for strømlinede,« supplerer ­Morten Broløs, der er glad for, at kæden har fået ­mulighed for at leje det tidligere apotek.

»Det er nogle rigtig ­gode lokaler, og Randers er en god handelsby, hvor der er stadig er meget handelsliv i ­midtbyen,« siger han.

»Vi føler, at det passer ­bedre til os at have en forretning i et bymiljø i stedet for i et stort center.«

Der arbejdes i øjeblikket på at finde en løsning, så ­mødre med barnevogne også får ­mulighed at komme ind i ­forretningen via en sliske i baggården. Men det er ­vanskeliggjort af, at ­bygningen er fredet, og at der er begrænsninger på, hvor meget bygningen må ændres.

F. eks. er gelænderet ­foran netop ved at gennemgå en ­restaurering. Der er ­omkring 200 kvadratmeter i ­butikken. Dertil kommer en kælder i nogenlunde ­samme ­størrelse, som med tiden måske ­bliver taget i brug til møbel­udstillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mogens Nyholm: Urolige Venstre og DF skyld i manglende tryghed

Læserbrev: Indledningsvis. Randers Kommune har en meget kompetent kommunaldirektør. I læserbrevet vil jeg føre bevis for, at Venstre og Dansk Folkeparti i Randers Kommune er kilden til langt størsteparten af de seneste uroligheder i og omkring byrådet. Det er de to partier, der må tage et stort ansvar for eventuel manglende stabilitet og tryghed i byrådssalen – ikke kommunaldirektøren. Venstre og DF foretog en ulovlig omkonstituering i juni 2015, følgelig med stor uro i de lokalpolitiske gemakker – det skyldes ikke den nuværende kommunaldirektør, det skyldes alene Venstre og co. Overtrædelse af racismeparagraffen er hørt i byrådssalen fra et DF-medlem – den dermed følgende uro skyldes ikke kommunaldirektøren, det skyldes Venstre og co. Børnefamilie-udvalgsformand Anders Buhl (V) er på lukkede byrådsmøder fremkommet med injurier mod en uskyldig daginstitutionsmedarbejder og med deraf følgende uro – det kan kommunaldirektøren ikke klandres for; kun Venstre og co. I en artikel 30. juli i Randers Amtsavis i år (selvfølgelig skrevet af journalist Bruno Ingemann) anklager udvalgsformand Anders Buhl undertegnede, Overmark og Nyhuus for at være skyld i, at børn flygtede fra Stjernehuset hen over sommeren. I artiklen glemte Buhl (og Ingemann) at oplyse, at fra cirka 1. maj og helt frem til 19. juli havde direktør Michael Maaløe og børnechef Dorte Brøns givet ordre til at lukke for tilmeldinger til Stjernehuset. Altså Anders Buhl fortiede sandheden; nemlig den, at forvaltningens nedlukning var hovedforklaringen på, at børn "flygtede" – kommunaldirektøren er ikke skyld i den dermed følgende uro; støjen skyldes hr. Buhls (og journalist Bruno Ingemanns) urene trav i Amtsavisen. Nu støjer Venstre og co. igen igen. De giver vores kompetente og vidtfavnende kommunaldirektør mistillid – det skaber stor uro - det er ikke kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidts skyld; det er Christian Brøns', Anders Buhls, Frank Nørgaards med flere. Summa summarum med hensyn til Venstres og DF's tråd: Først en ulovlig og amoralsk omkonstituering og nu en utilgivelig og uretfærdig mistillid til vores afholdte kommunaldirektør. Sådan en pinlig adfærd er ikke set nogetsteds på det kommunale Danmarkskort. Ros til andre kommuner herfor. Jeg vurderer, at Venstres aktuelle triste og mistrøstige tråd med hensyn til kommunaldirektøren ene og alene skyldes, at Venstre og co. ikke formår at adskille praktisk politik fra familiære relationer.

Randers

Randers Egnsteater kan ikke få armene ned igen: Velgørenhedskoncert blev en kæmpe succes

Annonce