x
Annonce
forside

Brugsting i Svane Apoteket

Lisbet Kristensen er den daglige leder af Decorate Shop i det tidligere Svane Apoteket. Foto: Richard Sylvestersen

Decorate Shop åbner sin fjerde forretning i Middelgade

Så bliver der snart igen langet varer i stor stil over disken i det tidligere Svane Apotek i ­Middelgade i Randers. Det er interiør­butikken Decorate Shop, der i løbet af få dage åbner dørene for de kunder, der har lyst til at lade sig inspirere til køb at ting til hjemmet.

Annonce

Det begyndte i sidste uge, hvor lastbiler med ­massevis af kasser kørte op foran det tidligere hæderkronede ­apotek, der lukkede tilbage i 2004. Kasserne blev båret ind i forretningen, hvor ­inventaret på forhånd var gjort klar, og ­ansatte i firmaet - anført af ­folkene bag Decorate Shop, Mette og Morten Broløs - ­begyndte at stille tingene på plads.

I forvejen er der to ­forretninger i »kæden« i Aarhus og en i ­Silkeborg - og så altså ­også nu i Randers. Derudover ­råder ejerne over to møbel­forretninger - Tidens Møbler - i Aarhus og Rønde samt en webshop.

»Vi prøver at lave en ­forretning, hvor ­kunderne kan hente inspiration til ­indretning af deres hjem,« ­siger Lisbet Kristensen, der får det daglige ansvar for ­forretningen, når den åbner.

»Det skal være en glad og hyggelig butik, hvor folk kan slappe af, når de går rundt og kigger. Folk skal følge sig ­velkomne og godt tilpas.«

Decorate Shop har omkring 120 leverandører, der bl.a. ­sørger for puder, lamper, brugskunst, tasker, smykker, porcelæn og hudplejemidler til kunderne.

»Vi prøver at give hver ­enkelt butik sit eget ­særpræg,« fortæller en af Decorate Shops ejere, Mette Broløs.

»Vi tager udgangspunkt i de lokaler, hvor ­forretningen ­åbner, når vi beslutter, ­hvordan butikken skal ­indrettes.«

»Vi ønsker ikke at blive for strømlinede,« supplerer ­Morten Broløs, der er glad for, at kæden har fået ­mulighed for at leje det tidligere apotek.

»Det er nogle rigtig ­gode lokaler, og Randers er en god handelsby, hvor der er stadig er meget handelsliv i ­midtbyen,« siger han.

»Vi føler, at det passer ­bedre til os at have en forretning i et bymiljø i stedet for i et stort center.«

Der arbejdes i øjeblikket på at finde en løsning, så ­mødre med barnevogne også får ­mulighed at komme ind i ­forretningen via en sliske i baggården. Men det er ­vanskeliggjort af, at ­bygningen er fredet, og at der er begrænsninger på, hvor meget bygningen må ændres.

F. eks. er gelænderet ­foran netop ved at gennemgå en ­restaurering. Der er ­omkring 200 kvadratmeter i ­butikken. Dertil kommer en kælder i nogenlunde ­samme ­størrelse, som med tiden måske ­bliver taget i brug til møbel­udstillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce