Annonce
Sport

Bruun advarer mod norsk stjerne: Hun er verdens bedste

Sebastien Bozon/Ritzau Scanpix
Danskerne har stor respekt for Norges playmaker Stine Oftedal før søndagens nordiske VM-brag.

Det er et norsk mandskab svækket af adskillige prominente afbud, som det danske kvindelandshold står overfor i søndagens mellemrundekamp ved VM.

Men holdets måske stærkeste kort, Stine Oftedal, er med i Japan og i topform. Det er først og fremmest hende, danskerne skal have styr på, hvis håbet om en sejr skal være realistisk.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen kalder Györ-spilleren for verdens bedste håndboldspiller lige nu.

- Det synes jeg, at hun er. Hun ligger også og styrer verdens bedste klubhold med hård hånd. Det er et klubhold, der har mange store stjerner.

- Hun er en autoritet, både i sin måde at lede på og i sin måde at spille på. Hun er god til at sætte de andre og sig selv i scene, og det er bare farligt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Den 28-årige playmaker er 168 centimeter høj og altså ikke noget fyrtårn i bagkæden.

Til gengæld er hendes evne til at sætte angreb op og gøre sine medspillere gode ubestridelig.

En af dem, der nyder godt af det til daglig, er danske Anne Mette Hansen, der er klubkammerat med Oftedal i Györ.

- Hun er en sindssygt dygtig håndboldspiller og en af de bedste i verden til at føre bolden op ad banen.

- Hun har speed og en fantastisk evne til at dirigere kontraspillet. Hun er virkelig god til vurdere, hvornår hun skal skyde selv eller aflevere til backerne. Det handler om at få hende bremset, siger Anne Mette Hansen.

Og hvordan bremser man så en spiller, der blev kåret til bedste playmaker ved EM sidste år og bedste spiller ved VM i 2017?

- Det kan man jo ikke, men man skal være bevidst om, at hun kommer til at være afgørende i mange af spillets faser, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Hun kommer til at lave pres til de andre og har næstsidste hånd på det meste. Hun er bare en vigtig figur for dem, og derudover er hun godt skydende.

- Især hendes stående skud er utrolig giftige, lyder det fra den danske landstræner.

Kampen mellem Danmark og Norge begynder 12.30 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Randers HK kan lære af Randers FC

Randers HK er stadig et af byens store varemærker. Anderledes kan konklusionen ikke være, efter at klubben i julen klarede frisag fra konkurs, som de i øvrigt også gjorde i julen for 15 år siden. Imponerende nok har mere end 250 borgere købt folkeaktier for mellem tre og 3,5 millioner kroner. Men der er også konverteret gæld til aktier for omkring 2,5 millioner kroner. Der er med andre ord hentet omkring seks millioner kroner over de seneste måneder. Det siger både noget om dybden af den økonomiske krise. Men det siger også noget om den særlige status, Randers HK stadig har her i byen. De fleste af landets håndboldklubber ville være druknet i så voldsom en sump, som Randers HK har arbejdet sig op af. Men den slags nær-døds-oplevelser skal man ikke igennem hverken hvert eller hvert andet år. Redningsaktionen har været en alvorlig omgang, som man skal være i stand til at lære af. Først og fremmest skal Randers HK have styr på butikken igen. Man kan poste nok så mange penge i trænerlønninger og spillerindkøb, men uden en professionel organisation, som er i stand til at sikre, at indtægterne følger med, kommer man ingen vegne. Her kan Randers HK lære meget af, hvordan Randers FC i sin tid blev bygget op fra bunden. Her startede man under Jacob Nielsens ledelse med en lille, men stærk organisation, som skabte et forretningsgrundlag for, at man kunne begynde at forfølge sine sportslige ambitioner. For mange klubber tager tingene i den modsatte rækkefølge. Rent sportsligt har Randers HK stadig fine forudsætninger. Klubben arbejder på at sikre et spillerbudget på tre millioner kroner i næste sæson, hvilket på papiret er nok til top 8. Men det kræver, at man rammer væsentlig bedre spillerindkøb for pengene, end tilfældet har været de seneste sæsoner. For nok har redningsaktionen vist, at Randers HK fortsat er en folkekær institution, som man ønsker at bakke op om her i byen. Men det er også en klub, som - pokaltitlen i 2016 til trods - har tabt for mange håndboldkampe de seneste fem år. Nu skal vi se, at Randers HK kan holde styr på pengene og leve op til det sportslige potentiale.

Randers FC For abonnenter

Midtjysk gulddreng klar til Kronjylland: Man skal gå efter muligheden, når den er der

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];