Annonce
Debat

Budget 2021 i Norddjurs

Annonce

Læserbrev: Budget 2021-2024 i Norddjurs er nu godkendt i kommunalbestyrelsen.

Vi er godt på vej videre efter besparelserne i 2019, og udvikling er også prioriteret.

På erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet er der prioriteringer, som i en svær coronakrise skal understøtte, at vi får vore ledige medborgere i job og uddannelse samtidig med, at vi fører en aktiv erhvervspolitik.

I forbindelse med covid19-indsatsen har erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget (EAU) været i tæt dialog med kommunens erhvervs- og handelsforeninger om behov for kommunale initiativer. "Køb og støt lokalt”-kampagnen er med succes gennemført af foreningerne i hele ND, og samtidig har repræsentanter fra erhvervsforeninger, uddannelsesinstitutioner og LO underskrevet en partnerskabsaftale i regi af FN’s verdensmål. Den skal være rammen for et løft i uddannelse, opkvalificering og beskæftigelse. Der er afsat 200.000 kroner i 2021 og 2022 til at understøtte disse samarbejder.

I budgetaftalen indgår også en iværksætterpakke, hvor der kan indgå forsøg med mikrolån. Hvordan pakken endeligt kommer vi til at drøfte på et kommende møde i erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Der er afsat 300.000 i 2021.

Coronakrisen har også betydet, at vi har flere borgere i risiko for langtidsledighed, især en del forsikrede ledige, både faglærte og ufaglærte, som kan have udbytte af tilbud om opkvalificering og uddannelse. Vi investerer derfor en million i 2021 til køb af uddannelse. Og sætter styrket fokus på indsatsen for ledige med psykiske problemer. Vi har brug for et permanent fokus på dette område.

Og så er der de unge, som ikke er uddannelsesparate. Dem har vi alt for mange af. Det samme gælder unge, som ikke gennemfører en ungdomsuddannelse. Derfor er det vigtigt, at vi prioriterer et styrket samspil mellem skole og erhvervsliv, så flere unge skal vælge en ungdomsuddannelse på et kvalificeret grundlag, og flere også gennemfører den. Det er et vigtigt skridt videre mod beskæftigelse.

Dette kan ske ved at styrke vejledningen, herunder elevernes viden og kendskab til arbejdslivet og fagene. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal være tovholder. Der er afsat 400.000 i 2021 og 300.000 i 2022 til indsatsen. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget skal på udvalgsmøde i november nedsætte en arbejdsgruppe med repræsentanter fra skolelederne og UU, der ud fra inspiration fra andre kommuner skal komme med forslag til, hvordan en Norddjurs-model skal se ud.

I Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget og miljø- og teknikudvalget er vi optaget af, at virksomhederne skal have den bedst mulige service. Vi har senest godkendt en handleplan for komplekse virksomhedssager, som skal styrke kommunens service til virksomhederne. De skal opleve vores kommune mest mulig tilgængelig, serviceminded og løsningsorienteret. I budgettet har vi derfor afsat midler til et IT-værktøj, der skal skabe overblik over erhvervsaktiviteter og på den måde understøtte handleplanen.

Jeg ser frem til samarbejdet om at udmønte budgettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Annonce