Annonce
Randers

Budget klar i Randers: Forlig henover midten – men uden Venstre

Med et budgetforlig henover midten bliver der afsat flere penge til daginstitutioner og skoler i Randers Kommune. Hvert år skal der bruges 2,8 millioner kroner ekstra på normeringerne, og så skal der bygges en ny institution, som skal gøre livet lettere for forældre, der pendler. Arkivfoto: Scanpix
I løbet af natten er økonomien for de kommende år faldet på plads i Randers Kommune. Et flertal uden om fløjene og Venstre har indgået et budgetforlig, som afsætter flere penge til børn, kultur og anlæg.
Annonce

Randers: - Jeg er rigtig glad for, at vi nu har indgået en budgetaftale, der investerer i vores fælles fremtid. Vi investerer i børnene, i skoler og specialskole, vi holder hånden under socialområdet og de svageste, vi investerer i ældre, kultur, sundhed, infrastruktur og klima. Med andre ord investerer vi i mennesker og bæredygtige lokalsamfund, og vi gør det økonomisk ansvarligt.

Sådan skriver Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, i en pressemeddelelse, som blev sendt ud tidligt fredag morgen. Han er glad for det budgetforlig, som er indgået mellem partierne Socialdemokratiet, SF, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre.

For første gang i flere år har Randers Kommune haft flere penge at investere, men alligevel er det ikke lykkedes at få alle byrådets partier med i aftalen. Uden for står Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten.

Annonce

Penge til daginstitutioner og skoler

Budgettet afsætter flere penge til daginstitutioner, hvor der blandt andet skal bygges en ny pendlerbørnehave i den sydøstlige del af Randers, der afsættes flere penge til to allerede planlagte børnehavebyggerier og der er fundet 2,8 millioner kroner til at øge normeringen i daginstitutionerne.


Vi investerer i børnene, i skoler og specialskole, vi holder hånden under socialområdet og de svageste, vi investerer i ældre, kultur, sundhed, infrastruktur og klima.

Borgmester Torben Hansen (S), Randers Kommune


Indeklima i skolerne skal have et løft for 20 millioner kroner, og også her er der ekstra penge til indholdet og kvaliteten. Skolerne får sammenlagt tilført 4,4 millioner kroner ekstra hvert år - penge der skal bruges på at sikre kvalitet i undervisningen.

Med budgettet vil partierne holde fast i en såkaldt demografimodel, som sikrer, at i takt med, at der kommer flere småbørn, flere skolebørn og flere ældre, så får områderne også flere penge, sådan at serviceniveauet kan fortsætte uændret. I alt drejer det sig om 33,8 mio. kr. ekstra i 2021.

Annonce

Anlæg og kultur

Derudover er der afsat penge til investeringer i infrastruktur, klima og biodiversitet. Kulturen får tilført samlet ni millioner kroner.

På kulturområdet har aftaleparterne prioriteret 5 mio. kr. til ombygning af Randers Teater, spillestedet Turbinen får 0,5 mio. kr. årligt i fire år sådan at det er muligt at Turbinen igen udpeges som regionalt spillested. Museum Østjylland får 0,5 mio. kr. årligt for at sikre det fremtidige bemandingsniveau og Von Hatten får 650.000 kr. i 2021 i øget tilsagn om lån, sådan at bygningen kan reddes.

opdateres

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce