Annonce
Læserbrev

Budgetforhandlingerne

Læserbrev: Budgetforhandlingerne om et kommende budget for Randers Kommune er så småt ved at være i gang, og det er igen i år et stort puslespil, vi skal have til at gå op.

I Dansk Folkeparti går vi til forhandlingerne med en tro på, at vi gennem ansvarlighed, ordentlighed og samarbejde kan få lagt et budget, hvor vi favner bredt.

Randers Kommune er trængt på økonomien. En trængt økonomi betyder også, at vi ikke bare kan bruge løs af vores fællesmidler. Dog har vi en række tiltag i støbeskeen, der skal forsøge at gøre noget ved dette, så råderummet i årene fremover vil øges.

Det er ikke altid rart at være politiker i en kommune med en trængt økonomi.

Der skal til tider tages nogle alvorlige og ansvarlige beslutninger.

Dette er Dansk Folkeparti klar til. Det håber vi, at samtlige partier og lister i Randers er klar til.

Vi vil kompromiser, vi vil dialog og samarbejde, da dette er vejen frem for vores kommune.

Når det er sagt, så forventer vi klare aftryk af DF's politik, hvis vi skal være med i et kommende budget. Vi forventer, at ældreområdet ligesom ved sidste budget tilgodeses, vi forventer, at vore skoler og daginstitutioner løftes, og sidst men ikke mindst ønsker vi klare aftryk på integrationsområdet.

På vegne af et samlet Dansk Folkeparti Randers kan vi sige, vi ser frem til budgetforhandlingerne for 2020-2023.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fin og fornuftig løsning, Oust Mølle

Nogle havde muligvis ønsket sig en mere omfattende opstramning af procedurerne på specialskolen på Oust Mølle i Randers, efter en dreng på seks, en dreng på otte og en pige på 11 år forleden forsvandt fra skolen i løbet af en ellers almindelig formiddag. Men personalet på skolen har valgt at iværksætte en mindre omfattende opstramning og blot lade en voksen registrere børnene ved deres ankomst om morgenen, inden de går ind på skolen. Og det er faktisk en fin og fornuftig løsning; afdæmpet og afbalanceret. Selv om børnenes forældre oplevede alle forældres værste mareridt, der igangsatte følelser, som vi alle kun kan have stor forståelse for, så endte børnenes forsvinden lykkelig. De blev fundet i god behold hos et familiemedlem og havde ikke lidt nogen former for overlast og havde heller ikke været ofre for nogen form for kriminalitet. Heldigvis. De var gået fra skolen for at besøge et familiemedlem, der viste sig ikke at være hjemme, hvorefter børnene i stedet havde leget i haven hos familiemedlemmet. Begivenhederne i børnenes verden var langt mindre dramatiske end i alle andres verden. Forældrene - først og fremmest - samt skole og politi var i alarmberedskab, søgte med lys og lygte og hunde, og havde den længste formiddag i mands minde. Det var en rædselsfuld situation, mens den stod på, og ingen vidste, hvor børnene var, og hvad der var sket. Men i dag, hvor vi ved, at børnene havde det godt, mens de var væk, er det den situation, vi skal agere efter. Vi skal ikke skyde gråspurve med kanoner - som bekendt - og derfor skal vi heller ikke overvåge børn med kameraer eller sætte hegn om deres skole. Oust Mølle Skolen er et rart sted at være, og det holder skolen fornuftigt fast i og styrer besindigt fri af overdreven overvågning. Selv om voksne nu registrerer børnene, når de møder om morgenen, inden de går ind på skolen, betyder det ikke, at børnene ikke kan smutte straks derefter. Det kan ske igen. Sådan er det, når vi lever vores liv. Selv om vi prøver at passe godt på hinanden.

Randers For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Annonce