Annonce
Østjylland

Budgetpartnere åbner kommunekassen

Flere penge til børnepasning, ældretræning, trafiklys, demensområdet og letbane.

Annonce

Norddjurs: Venstre har skumlet over ikke at være blevet inviteret med i selskabet, der skulle fordele 11,8 millioner kroner, som sendes fra Christiansborg til Norddjurs som en af landets kommuner i en svær økonomisk situation. Det sker som et resultat af finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Men borgmester Jan Petersen, S, har truffet en politisk afgørelse og kun samlet partierne Socialdemokratiet, Borgerlisten, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det konservative Folkeparti - partierne bag 2017-budgettet - for at se, hvor de nye millioner kan gøre nytte.

Budgetpartnerne er blevet enige om at bruge penge på at gøre forholdene lidt mere ens for de 600 pensionister og efterlønsmodtagere, der selvtræner i kommunens træningsfaciliteter i Grenaa, Auning og Allingåbro. Her har der hidtil været væsentligt forskellige takster på området.

De nye penge vil muliggøre en nedsættelse af taksterne i Grenaa - og undgå en prisstigning i den vestlige del af kommunen.

Der er også enighed om at bruge en halv million kroner til lys ved idrætsanlæg og grønne områder. Ligesom man i forligskredsen skal se på fiansieringen af letbaneprojektet, som ser ud til at blive dyrere end forudset.

Endelig imødekommer man noget af den hårde kritik, som forældre er kommet med omkring normeringen i daginstitutioner. Der sættes 1,2 millioner kroner af til en generel forøgelse af normeringerne i årene 2017-2020.

Udover demensområdet tilføres der også flere penge end oprindeligt budgetteret til veteranindsatsen i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Randers For abonnenter

Dilemma: Politikere står langt fra hinanden i ulykkelig sag i Assentoft - bygherren vil gøre alt for at finde en god løsning

Annonce