Annonce
Randers

Bulder og brag: Beredskabet rykkede ud til lynnedslag i Randers

Foto: Tobias Søndberg
Et voldsomt torden- og regnvejr trak onsdag aften ind over Østjylland og dermed også Randers. Det betød samtidig, at Beredskab og Sikkerhed Randers fik arbejde på hånden.

Randers: Ifølge Jørgen Hansen, der er beredskabsinspektør ved Beredskab og Sikkerhed, rykkede han og kollegerne ud til et enkelt lynnedslag i Randers i løbet af det voldsomme tordenvejr.

Det var sket lidt efter klokken 21, hvor en familie på Valnøddevej i den nordlige del af byen havde fået sig et alvorligt chok, da de pludselig hørte et ordentligt brag og kunne se røgen stå op fra deres fjernsyn.

- Det viste sig, at et lyn var slået ned i et antennekabel som var frakoblet antennen på husets tag. Det fik gnistrene til at stå ud, så man udover et ødelagt fjernsyn har fået nogle gnist- og røgskader på en væg på loftet. Det lød uden tvivl rigtig voldsomt for familien, men heldigvis var det ikke helt så slemt, da det kom til stykket, siger han.

Annonce

Nedslag i Kristrup

Randers Amtsavis har også fået tilsendt en video fra randrusianer Tobias Søndberg, som onsdag aften optog en video, hvor lynet helt tydeligt slår ned i en bygning på P. Korningsvej i Kristrup med røg til følge.

På videoen kan man se, hvordan rystelserne fra braget breder sig fra selve nedslagsstedet og helt hen til dér, hvor Tobias Søndberg filmer fra.

Men ifølge Jørgen Hansen har Beredskab og Sikkerhed altså ikke modtaget nogen anmeldelser om et lynnedslag i Kristrup. Dermed må man formode, at det rent faktisk er en lynafleder, som lynet slår ned i.

Har du også billeder og videoer af det voldsomme tordenvejr, som du gerne vil dele med, så send dem meget gerne til os på redaktion@amtsavisen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce