Annonce
Randers

Burger King kan være på vej på Mariagervej: Kentucky Fried Chicken overlevede ikke rejsen

Burger King vil slå sig ned på Mariagervej. De sidste tegninger er ved at blive lavet, og derefter skal Randers Kommune beslutte, om man vil godkende byggeriet af en fastfood-restaurant i det nordlige Randers. Foto: Preben Madsen/Scanpix
Et svensk firma er i dialog med Randers Kommune om at bygge en Burger King i det nordlige Randers.
Annonce

Randers: Der var lagt op til et regulært fastfood-boom, da Svensk Butiksutveckling sidste år rettede henvendelse til Randers Kommune med et ønske om at bygge både en Burger King og en Kentucky Fried Chicken på Mariagervej.

Siden er projektet skrumpet en del, og den friterede kylling er skåret væk. Til gengæld bliver der stadig arbejdet på hurtigst muligt at få etableret en Burger King på hjørnet af Mariagervej og Hvedevej - ved siden af den nuværende Netto.


Vi er ved at drøfte byggeriets arkitektoniske udtryk med projektudvikleren. Der er et ønske om et konceptbyggeri som det, vi kender fra Sønder Borup og langs motorvejen, hvor restauranten kan ses på lang afstand. Hvorimod vi har et ønske om et mere afdæmpet udtryk, der er tilpasset Mariagervej. Så der skal vi have fundet en løsning.

Erik Jylling, arkitekt, Randers Kommune


Politikerne nikkede allerede i foråret 2019 ja til, at forvaltningen kunne arbejde videre med projektet. Siden da er projektet sendt frem og tilbage mellem Svensk Butiksutveckling og Randers Kommune, hvor kanterne er blevet slebet og kompromiser er indgået. Nu mangler der kun de sidste detaljer, inden kommunen skal beslutte, om byggeriet skal have en endelig godkendelse eller projektet skal afvises.

Annonce

Uenige om fremtoningen

Ifølge arkitekt Erik Jylling fra kommunens planafdeling er det sidste, der mangler, at forvaltningen og Svensk Butiksutveckling bliver enige om restaurantens fremtoning.

- Vi er ved at drøfte byggeriets arkitektoniske udtryk med projektudvikleren. Der er et ønske om et konceptbyggeri som det, vi kender fra Sønder Borup og langs motorvejen, hvor restauranten kan ses på lang afstand. Hvorimod vi har et ønske om et mere afdæmpet udtryk, der er tilpasset Mariagervej. Så der skal vi have fundet en løsning, siger Erik Jylling.

Lige nu er projektudvikleren derfor i gang med at justere tegningerne. Når det nye udkast kommer, skal Erik Jylling og kollegerne beslutte, om forvaltningen vil give den endelige godkendelse af projektet, eller om det er af en karakter, der kræver fornyet politisk behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Fire færdselssager i Randers

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Norddjurs For abonnenter

Lukning af foderfirma har tvunget minkavler til aflivning af avlsdyr: - Så vidste jeg jo godt, at løbet var kørt

Annonce