Annonce
Udland

Bus styrter 30 meter ned i kløft og dræber 13 turister i Laos

Manan Vatsyayana/Ritzau Scanpix
13 kinesiske turister er omkommet i en busulykke i Laos, mens adskillige andre er kvæstet, oplyser politiet.

Mindst 13 kinesiske turister er blevet dræbt, da en bus skred af vejen og faldt 30 meter ned i en kløft i Laos.

Det oplyser politiet i det sydøstasiatiske land natten til tirsdag dansk tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

Derudover er adskillige turister blevet kvæstet i forbindelse med ulykken. To personer er desuden meldt savnet, oplyser politiet.

Der befandt sig omkring 40 personer i bussen, alle kinesiske statsborgere, da bussen kørte galt.

- På nuværende tidspunkt er 13 lig blevet bjærget. To andre er savnet, siger Xaiyaphon Chitavong, der er talsmand for politiet.

Han oplyser, at ulykken formentligt skyldes, at bussens bremser svigtede.

I alt 31 personer modtager medicinsk behandling efter ulykken.

Det kinesiske statslige nyhedsbureau Xinhau oplyser, at der udover turisterne også befandt sig en kinesisk turguide og en chauffør fra Laos i bussen, da den forulykkede.

Ulykken er sket på en vej mellem hovedstaden i Laos, Vientiane, og den populære turistdestination Luang Prabang i den nordlige del af landet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Et kinesisk lægehold er blevet fløjet til Luang Prabang for at assistere med behandlingen af de tilskadekomne, skriver Xinhua.

Der sker jævnligt trafikulykker i Laos og nabolandene Thailand, Cambodia og Myanmar, da trafiksikkerheden i disse lande er lav.

I Laos er det sæson for monsunregn fra juni til oktober, og i denne periode øger den kraftige regn risikoen for ulykker.

Turismen i Laos er steget kraftigt de seneste år, viser data fra det statslige laotiske medie Vientiane Times.

Især turismen fra Kina er steget med 13 procent i årets første seks måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Mest læste

Udland For abonnenter

Domstol får Johnson til at ligne en politisk amatør

Hvert eneste ord i den skotske kendelse lander som et udæmpet slag på en gongong. For nu har den britiske premierminister, Boris Johnson, domstolenes ord for at have vildledt dronningen, løjet for hende og givet hende et "ulovligt råd" og for lovstridigt at have hjemsendt det britiske parlament. Selv for en mand, som på rekordtid er blevet dyppet i nederlag og rullet i faneflugt, er det et 180 graders cirkelspark. For hvis afgørelsen fra den skotske højesteret står ved magt, har Boris Johnson de facto politisk misbrugt sit embede. På tirsdag går sagen til den britiske højesteret, som skal træffe den endelige afgørelse. Her er konflikten i en nøddeskal: Boris Johnson suspenderede mandag parlamentet for at begynde på en ny samling, og det er i sig selv ikke ulovligt. Den daværende samling var den længste samling i 400 år, og derfor gik premierministeren til dronningen og bad hende formelt hjemsende parlamentet og indkalde til en ny samling. Men her er så problemet: En suspendering sker normalt på et passende tidspunkt, og den er kortvarig. Boris Johnsons suspendering sker midt i den alvorligste britiske krise siden Suez-krisen i 1956, og den strækker sig over fem uger. Ydermere indikerer interne regeringsdokumenter, at motivationen er politisk og handler om, at parlamentet skal blande sig uden om regeringens brexit-politik og ikke føre tilsyn med regeringen, som det hedder i den skotske retsafgørelse. Derfor er Johnsons handling "ulovlig" og en "klar overtrædelse af de almindeligt accepterede regler for offentlige myndigheders adfærd", hedder det. Hvilken konsekvens får det? Juridisk venter vi stadig på den endelige afgørelse fra den britiske højesteret og dermed den endelige afgørelse af, om Boris Johnsons hjemsendelse af parlamentet er ulovlig og skal annulleres. Men politisk er skaden sket, for den føjer sig til billedet af en premierminister og hans chefrådgiver, som forveksler magten med et rænkespil i en politisk ungdomsorganisation. Suspenderingen af parlamentet var angiveligt tænkt som et magtpolitisk supergreb, udtænkt af Johnsons chefrådgiver, Dominic Cummings, og parlamentsminister Jacob Rees-Mogg, og den ville sætte parlamentet skakmat. Men i stedet blev det et strategisk dosmertræk, en hybris, der i militærhistorien tåler sammenligning med massakrene ved Little Big Horn og Gallipoli. For magtgrebet samlede alle kritikere i parlamentet, som på lyntid gennemførte en lov, der forhindrer et hårdt brexit; det førte til et konservativt oprør, som endte med 22 afhoppere eller ekskluderede; det gav Johnson seks nederlag ud af seks afstemninger i parlamentet, udraderede hans flertal og førte til et forfatningsopgør for domstolene. Det er politisk skade, der allerede er sket, og som giver Johnson-regeringen et skær af amatørscenen i Tønder, og hvis højesteretsafgørelsen i næste uge også går ham imod - så er den politiske fiasko komplet.

Annonce