Annonce
Randers

Buschauffører i Randers raser mod Midttrafik: Vi kører med Døden som mulig passager

3F-chaufførerne i både de blå og de gule busser i Randers er utrygge ved den måde, som deres arbejdsgiver - Midttrafik - håndterer corona-smittefaren. Arkivfoto: Jens Munk
Buschaufførerne, der er organiseret i 3F i Randers, beder om at slippe for at modtage kontanter i busserne og få sat et corona-værn op mellem  chauffører og passagerer.
Annonce

Randers: ”Vi vil ikke køre med døden som passagerer.”

Under denne overskrift beder 3F i Randers om støtte fra sundhedsmyndigheder og politikere om hjælp i forsøget på at få deres arbejdsgiver, Midttrafik, til at tage passende forholdsregler, der kan begrænse risikoen for coronasmitte.

Buschaufførerne i Randers er utrygge ved at gå på arbejde. I disse corona-tider frygter 3F-chaufførerne at blive smittet, hvis de håndterer kontanter fra deres passagerer. Ligesom de ikke forstår, hvorfor Midttrafik ikke vil udstyre busserne med et coronaværn, der kan skærme chaufførerne mod eventuel smitte.

- Buschaufførerne er bekymret for smitte via den tætte kontakt til passagererne, ligesom buschaufførerne også er bange for at kunne være smittebærere. Vi har fra 3F forgæves forsøgt at råbe Midttrafik op, siger transportgruppeformand Jens Laursen fra 3F Randers.

- Vi har forsøgt at råbe Midttrafik op, men uden held, siger han.

Onsdag morgen holdt busserne i Randers stille, mens chaufførerne - med god afstand mellem hinanden - overvejede deres situation.

Annonce

Vi følger anbefalingerne

Projektleder Britta Charmig fra Midttrafik svarer de utrygge chauffører:

- Helt overordnet følger Midttrafik myndighedernes anbefalinger og de fælles beslutninger, der bliver truffet af trafikselskaberne i Danmark. Vi har således taget initiativer, der kan skærme chaufførerne: Ingen indstigning ad fordør, skilte i busserne, der opfordrer kunderne til at holde afstand, opfordringer til kunder om at holde afstand og undgå kontant betaling og indkøb af handsker til busselskaber, som de kan udlevere til chaufførerne. Blandt andet

Hun understreger, at afspærring er ikke muligt, da chaufføren fortsat skal billettere, og at myndighederne ikke har lavet retningslinjer omkring afspærring.

- Sundhedsstyrelsen har samtidig informeret om, at virus har svært ved at overleve på sedler og mønter, og at man ikke behøver tage særlige forholdsregler i den forbindelse. Ved at udlevere handsker og anmode kunderne om i videst mulig udstrækning at benytte app og rejsekort, er vi derfor gået et skridt videre end myndighederne lægger op til. Hvis vi skal stoppe med kontantsalget, skal det komme fra højeste sted.

- Vi har fuld forståelse for chaufførernes bekymringer i forhold til smittefare og er i dialog med chaufførerne via vores chaufførnet, hvor de kan skrive ind og få svar på deres spørgsmål. Her informerer vi også løbende omkring nye tiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Fødselsdag: Topadvokat i defensiven

Randers FC For abonnenter

Klassekasser og historisk debut: Reaktioner fra sejren i Hobro

Annonce