Annonce
Randers

Buschaufførerne opfordrer: Drop kontanter, luk fordøren og gå ikke i nærheden af chaufføren

3F opfordrer Midttrafik til helt at droppe kontantbetaling i busserne, til at holde fordøren lukket og til at passagererne slet ikke skal i kontakt med chaufføren. Tiltagene foreslås, fordi chaufførerne er utrygge ved at blive udsat for smittefare med coronavirus, efter kontantbetalingen blev genindført torsdag. Arkivfoto: Anne Myrup Frost
Buschaufførerne fra Midttrafik er utrygge, efter kontantbetalingen i busserne blev indført torsdag. De frygter først og fremmest for deres eget og deres familiers helbred, men er også bange for at optræde som smittespredere.
Annonce

Randers: Der er kommet endnu et opråb i debatten om, at kontanterne fra torsdag er blevet genindført som betalingsmiddel i busserne i Midttrafik. Det er fagforeningen 3F, der fortæller, at buschaufførerne frygter det værste, men håber det bedste.

- Når nu det fra i dag (torsdag, red.) bliver muligt igen med kontantbetaling i busserne, oven på vi ser begyndelsen på en ny stor smittespredning, ja, så er buschaufførerne meget nervøse. I 3F har vi fået utallige henvendelser fra ”bange” chauffører, som ikke vil have kontanterne tilbage, og som ønsker, at det kun er bagdørene, der bør bruges ved påstigning, lyder det fra Bettina Mortensen, der er faglig sekretær i 3F Søhøjlandet, og Jens Kristian Laursen, som er transportgruppeformand 3F Randers.

De oplyser, at buschaufførerne først og fremmest frygter for deres eget helbred, for deres familiers helbred, men så sandelig også for om buschaufførerne risikerer at være smittespredere af covid-19.

Annonce

Tag bekymringer alvorligt

- I 3F er det os en stor glæde, at i det mindste et bestyrelsesmedlem af Midttrafiks bestyrelse, Mads Nikolajsen (F), tager buschaufførernes bekymringer alvorligt med de forslag, han kom med for cirka en uge siden om, at chaufførerne skal sidde med i et fællesforum, og at de skal testes jævnligt for coronavirus. Nu mangler vi bare, at resten af bestyrelsen, og at resten af Midttrafik tager buschaufførernes helbred, bekymringer og liv alvorligt. 3F og buschaufførerne er simpelthen ikke hørt, siger de to fagforeningsfolk og tilføjer, at det ikke kan passe, at hensynet til passagernes betalingsmuligheder er mere værd end buschaufførernes helbred.


I 3F har vi fået utallige henvendelser fra ”bange” chauffører, som ikke vil have kontanterne tilbage, og som ønsker, at det kun er bagdørene, der bør bruges ved påstigning.

Bettina Mortensen og Jens Kristian Laursen, 3F


- Vi hørt, at Århus Sporvejes HR-chef blev interviewet, hvor han blev spurgt ind til passagerernes sikkerhed, nu hvor en buschauffør er fundet smittet. HR-chefen omtalte her de gode tiltag, Århus Sporveje har, nemlig plexiglasruden, indstigning bagi og kontant-automater i busserne. Alt sammen tiltag, som 3F på buschaufførernes vegne har efterspurgt, siger Bettina Mortensen og Jens Kristian Laursen.

De opfordrer Midttrafik på det kraftigste til et øjeblikkeligt stop for kontant betaling, til at lukke fordørene og til at sørge for, at ingen passagerer kommer i nærheden af buschaufførerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce