Annonce
Randers

Busruteændringer skaber bekymring: 10-årig skal krydse farlig vej for at komme i skole

Jannie Hansen fra Helstrup med sin 10-årige søn, Jamie, der fremover skal til at krydse den trafikerede Randersvej for at tage bussen i skole inde i Randers. Foto: Jannie Hansen
Ændringer på rute 73 betyder, at Janni Hansens tiårige søn skal ud i trafikfarlige situationer for at komme i skole i Randers, og det har fået hans mor til at ligge vågen om natten.
Annonce

Randers: Janni Hansen fra Helstrup er bekymret. Det har hun været, siden hun så en annonce fra Midttrafik, der fortalte om trafikselskabets ændringer i køreplaner fra sommeren 2020.

Da Janni Hansen gik ind og tjekkede ruteændringerne, som træder i kraft til sommer, kunne hun se, at rute 73, der kører fra Silkeborg til Randers via Bjerrringbro, står til at få ændret sin rute, hvilket vil få konsekvenser for hendes 10-årige søn, der går i skole på Randers Realskole.

Som det er nu, kører rute 73 fra Randers til Stevnstup via Gl. Silkeborgvej forbi Helstrup og videre til Øster og Vester Velling. Fra sommer kommer ruten i stedet til at køre fra Randers til Hornbæk Skole, videre mod Ålum og derfra til Vester Velling, hvilket betyder, at bussen ikke længere kommer forbi Helstrup.

Jannie Hansens søn kan stadig komme til Randers, men han skal i stedet tage rute 231, der kører fra Langå til Randers via Grensten og Stevnstrup. Det betyder, at han i stedet for at kunne gå gennem Helstrup og tage bussen på den rigtige side af Gl. Silkeborgvej skal gå den noget længere vej op til Randersvej, krydse vejen og gå et stykke langs den og gå ned ad Grenstenvej, hvor der er et busstoppested.

- Jeg synes, det er bekymrende, at han skal til at tage den tur for at komme til skole. Randersvej er meget trafikeret, og for det første skal han krydse vejen, og derudover er der er hverken fortov eller cykelsti, så han ville skulle gå langs vejen, siger Janni Hansen og fortæller, at hun selv dagligt tager turen ad Randersvej for at komme på job.

- Jeg bliver ofte selv overrasket, når jeg møder en cyklist på vejen, fordi det er så mørkt, og det gør ikke min bekymring mindre, siger hun.

Annonce

Travle morgener

Jannie Hansens søn startede på Randers Real skole efter sommerferien, og hun er godt klar over, at det er et valg, at han går på en privatskole frem for den lokale folkeskole.

- Vi har selv, af forskellige årsager, valgt, at Jamie skal gå på Randers Realskole, men da vi valgte, at han skulle skifte skole, var det en stor del af vores overvejelser, at han selv kunne tage bussen til og fra skole, siger hun og understreger, at det betyder meget, da sønnen ikke længere går i SFO og derfor skal kunne komme hjem, når han har fri.

Jannie Hansen arbejder selv i Paderup, og hendes mand arbejder i Højbjerg ved Aarhus og kører afsted klokken seks om morgenen, og foruden sønnen Jamie består familien af to mindre søskende.

- Jeg skal aflevere de to små om morgenen, så hvis jeg også skal køre vores søn i skole og skal køre i kø hele vejen ind til Randers, for derefter at køre i kø ud af Århusvej for at komme på arbejde, så bliver det svært for os at få det til at hænge sammen, og så skal de to mindste endnu tidligere afsted og være endnu flere timer i institution, siger hun.

Annonce

Vil kæmpe med næb og kløer

De nye køreplaner har været i høring fra 8. januar, og frem til 22. januar er der mulighed for at afgive et høringsforslag på Midttrafiks hjemmeside, og Jannie Hansen har planer om at aktivere byens borgere.

- Jeg tænker, at jeg vil gå ud og stemme dørklokker her i byen og opfordre andre til at skrive til Midttrafik, for det er ikke kun min søn, der bliver berørt af ændringerne. I morges stod der otte, som skulle med bussen på samme tid som ham, siger hun og fortæller, at familier uden bil vil blive endnu mere berørt end hendes familie.

- Vi flyttede herud inde fra Randers, fordi vil gerne ville lidt udenfor byen, men vi bor trods alt stadig i postnummer 8920, siger hun.

Hvorvidt løbet, eller snarere bussen, er kørt for Jannie Hansens søn, er hun dog i tvivl om.

- Jeg er da bekymret for, at der ikke er noget at gøre, men jeg vil da kæmpe med næb og kløer for, at rute 73 stadig kommer forbi Helstrup, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Annonce