Annonce
Randers

Butikker får lov til at sige nej til kontanter

Fra 1. januar 2018 kan butikker sige nej til at modtage kontanter, fordi butikken ligger i et område, der er i fare for at blive røvet. Arkivfoto

På grund af fare for røveri kan butikker i udvalgte postnumre få lov at afvise kontanter i tidsrummet klokken 22 til klokken 6. Randers og omegn er med, og muligheden træder i kraft fra årsskiftet.

Annonce

Randers: Fordi det kan være farligt at ligge inde med rede penge i især aften- og nattetimerne, får butikker og andre betalingsmodtagere muligheden for at takke nej til kontanter som betalingsmulighed i det "farlige tidsrum" mellem klokken 22 og klokken 6. I områder med særlig høj røveririsiko gælder det endda fra klokken 20 til klokken 6.

De nye regler træder i kraft 1. januar 2018, og skal gøre det nemmere for butikkerne at beskytte sig mod røveri.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har offentliggjort en liste over postnumre, hvor butikker og andre betalingsmodtagere kan afvise kontanter i det pågældende tidsrum. Og her er 8900 Randers C og 8981 Spentrup med. Men også områder som 8370 Hadsten, 8382 Hinnerup, 8400 Ebeltoft, 8543 Hornslet og 8550 Ryomgård er på listen.

Annonce

Butikkerne vælger selv

I dag er alle betalingsmodtagere med betjent salg forpligtet til at tage imod kontant betaling. Formålet med ændringen af reglerne for modtagelse af kontanter er at give butikker og andre betalingsmodtagere bedre mulighed for at beskytte sig mod røverier i aften- og nattetimerne.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:

- Jeg er glad for, at vi nu er klar til at udmønte de nye regler. Ved at gøre det muligt for butikkerne selv at vælge, om de ønsker at tage imod kontanter i aften- og nattetimerne, får butikkerne et nyt redskab til at beskytte personalet mod røverier, siger Brian Mikkelsen.

Listen over postnumre, hvor betalingsmodtagere kan vælge at afvise kontanter, dækker de 25 procent af postnumrene i Danmark, der hyppigst er udsat for røveri i forhold til befolkningstætheden og er udarbejdet af erhvervsministeriet på baggrund af oplysninger fra rigspolitiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce