Annonce
Randers

Butikkerne bugner af nye og gamle varer - kundernes valg får stor betydning for fremtiden

Mandag klokken 10 åbnede butikkerne i Randers midtby. Folk stod ikke i kø for at komme ind i forretningerne i begyndelsen, men op ad formiddagen kom der flere og flere folk i byen. Foto: Annelene Petersen
Julegave-bytning og udsalg i marts - tingene er slet ikke, som de plejer at være i detailhandlen. Mandag var der jubel og glæde over genåbningen, men også overvejelser om, hvad fremtiden bringer.

Randers: Normalt er marts en måned, hvor vi går i butikkerne på jagt efter nyt til forårsgarderoben. De nye varer er netop landet i butikkerne, og de forretningsdrivende har travlt med at hjælpe kunderne med at blive klar til en ny sæson.

Men i år er alt anderledes. Der skal byttes julegaver, og der holdes udsalg, som normalt afvikles først på året. Samtidig lander de nye varer i butikkerne - oveni vintervarerne, som ikke er blevet solgt på grund af nedlukningen.

- Vi er spændte på at komme i gang. Vi er jo flyttet i en ny butik og har fået masser af nye varer på hylderne, så vi tror på et godt forår. Men det er da en stor bekymring, om mange kommer for at få pengene tilbage for julegaver, siger Louise Albertsen, der driver Hr. & Fru B i Torvegade.

Annonce

Ja-hatten på

- Men vi har Ja-hatten på og håber på, at kunderne har forståelse for, at det er bedre, at pengene bliver i byen, påpeger Louise Albertsen, selvom det er en service, butikken giver, at kunderne kan få pengene retur, hvis de vil.

- Jeg tror på, at folk hellere vil have noget nyt, siger Louise Albertsen og understreger, at det er vigtigt, at kunderne nu støtter deres lokale butikker.


Vi har mange loyale kunder, så jeg håber, de vil støtte os også denne gang.

Stine Tange


Det er Stine Tange enig i. Hun driver Fleur på hjørnet af Brødregade, og hun oplevede, at kunderne efter sidste nedlukning gav udtryk for, at de var meget glade for at kunne komme tilbage i den fysiske butik.

Hvordan kunderne agerer nu, blandt andet i forhold til at få julegaverne byttet eller pengene retur, er noget, der har betydning for forretningen.

Stine Tange understreger, at det vil være dejligt, hvis man bytter til noget nyt.

Annonce

Mange loyale kunder

- Vi har mange loyale kunder, så jeg håber, de vil støtte os også denne gang.

Stine Tange understreger, at byens forretningsdrivende er i samme situation, og derfor har glæde af at sparre med hinanden i den helt særlige situation, som de befinder sig i lige nu.

Og det er nogle spændende måneder, de handlende går i møde. For selv om de har fået hjælpepakker, så har det ikke været nok til at erstatte den manglende omsætning.

Når det gælder restriktionerne, er hun sikker på, at de nok skal blive overholdt.

- Kunderne ved godt, at de skal holde afstand og bruge håndsprit, siger hun.

Både kunderne og personalet i butikkerne var mandag gode til at tage hensyn til, at der ikke må komme så mange ind i en butik ad gangen. Mange stak lige hovedet ind og spurgte - er der plads?

Blandt andet foran Bog & Ide var der lang kø, og flere benyttede lejligheden til at finde lidt nye varer på bordene, der var stillet op udenfor.

- Jeg skal bytte en julegave, men fandt også lige noget ekstra, fortæller Louise Bak-Christensen.

Hun har valgt ikke at handle på nettet under corona-nedlukningen, da hun bedst kan lide at handle i en fysisk butik.

- Så jeg skal nok ud at bruge lidt ekstra i den kommende tid, mener hun.

Stine Tange er glad for at kunne byde kunderne velkommen i Fleur. Og spændt på, hvordan forårshandlen kommer til at forløbe. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce