Annonce
Randers

Butiksåbningen er i fuld gang: Man bliver helt rørt

Randers City: Stor glæde blandt midtbyens butikker og kunder, da de mandag morgen fik lov til at genåbne. Foto: Annelene Petersen
Mandag 1. marts blev en glædens dag i Randers Midtby. Genåbningen af byens butikker har trukket folk til de ellers mennesketomme gader, og mellem gadevarer, skilte og balloner er en spirende optimisme at spore.

Randers: Der var glæde at spore på gaderne i Randers mandag formiddag. Udover at være årets første forårsdag var der nemlig også andet at glæde sig over: åbne butiksdøre, flag og glade kunder.

- Man bliver helt rørt, fortæller Anette Rasmussen, der er indehaver af Liv og Stiil i Houmeden i Randers.

Hun har, ligesom mange andre butiksindehavere, måttet tænke kreativt under coronakrisens nedlukning af den kombinerede tøj- og livstilsbutik.

Annonce

Sælger på de sociale medier

Selvom hun under coronakrisen har solgt på de sociale medier og via Click og Collect, er det altså noget helt andet at få lov til at invitere kunderne indenfor igen:

- Det giver så meget energi at få lov til at se kunderne igen. Det er jo nærmest en form for udvidet butiks-venindekreds, fordi man kender sine kunder, fortsætter hun.

Anette Rasmussen fra Liv og Stiil glæder sig over igen at kunne byde kunderne indenfor i butikken. Foto: Annelene Petersen

Hun har som en del af onlinesalget lavet daglige videoer af tøj og interiør, som har været meget populære.

- Det er blevet en måde at holde kontakten på, fortæller hun.

Og når videoerne ikke er kommet online, som de plejer, så har hun da også fået det at vide.

- Så har de skrevet og sagt, at de sidder klar med morgenkaffen og venter, fortæller den grinende butiksindehaver.

Selvom der er folk i gaderne igen, bliver der stadigvæk holdt afstand, og kunder står i snorlige køer, og venter på at blive lukket ind.

Annonce

Gang i sportsbutikken

Optimismen er smittende. Også i den forholdsvis nyåbnede Sportigan i Torvegade er de to indehavere ved godt mod.

- Vi nåede jo faktisk kun at have åbent i 2,5 måned, så for os er det lidt som at starte forfra, fortæller den ene af indehaverne, Frank Kvols Nedergaard, der åbnede butikken i starten af oktober 2020 med hustruen Heidi.

Ægteparret Heidi Kvols Nedergaard og Frank Kvols Nedergaard, der står bag den forholdsvis nyåbnede Sportigan-butik i midtbyen. Foto: Annelene Petersen

Parret har måttet tænke kreativt under krisen, og har da også tilbudt personlig levering til de kunder, der ikke følte sig trygge ved at bevæge sig udenfor mere end højst nødvendigt. Det regner de med at blive ved med:

- Der er mange, der stadigvæk har det skidt med at komme ud. Så vi bliver ved med at køre ud, så længe det er nødvendigt.

Håber folk vil bytte frem for at returnere

I Randers Cityforening har man allerede i sidste uge været ude og opfordre de handlende til at forsøge at ombytte julegaverne frem for at returnere dem.

Det er Frank Kvols Nedergaard helt enig i:

- Vi er meget spændte på, hvordan den første tid kommer til at gå. Det ville være dejligt, hvis folk ville kigge sig omkring og se, om der måske er noget andet, de kan bruge i stedet for at få pengene retur.

Butikkerne i Randers Midtby er åbnet som en del af første fase af regeringens genåbningsplan. Genåbningen gælder for butikker under 5000 kvadratmeter, og caféer, restauranter og barer er ikke medtaget i denne fase.

Genåbning med passende afstand. Her foran Søstrene Grene i Torvegade. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce