Annonce
Norddjurs

By i oprør efter møde: - Bestyrelsen må gå af, og vi vil have Lilian tilbage i genbrugsbutikken

På mødet onsdag eftermiddag fortalte Lilian Friis sin version af hendes fyring fra borgerforeningens genbrugsbutik, Byens Butik, i Allingåbro. Mange vil nu have, at borgerforeningens bestyrelse går af. Foto: Anders Tilsted
På et møde onsdag var der stor opbakning til 80-årige Lilian Friis, der blev fyret som frivillig leder fra borgerforeningens genbrugsbutik i Allingåbro. Flere vil have afsat bestyrelsen, men det bliver borgerforeningens død, siger næstformand.

Allingåbro: Der er kæmpe uro i Allingåbro, fordi Allingåbro Borgerforening har fyret ildsjælen, 80-årige Lilian Friis, som frivillig leder af borgerforeningens genbrugsbutik, Byens Butik.

Det står klart efter et møde onsdag eftermiddag i Missionshuset i Allingåbro, hvor omkring 60 personer var mødt op for at høre Lilian Friis' version af fyringen. Mange vil simpelthen have, at bestyrelsen for borgerforeningen går af, og at der kommer en ny bestyrelse, så Lilian Friis kan komme tilbage til butikken. Hun startede selv butikken op for borgerforeningen i 2013.

Mere end 25 personer skrev på mødet under på, at Allingåbro Borgerforening skal indkalde til en ekstraordinær generalforsamling. Når mere end 25 medlemmer har skrevet under, så siger vedtægterne, at foreningen skal indkalde til ekstraordinær generalforsamling.

Annonce
Der var kø ved papiret, hvor man kunne skrive under på, at borgerforeningen skal indkalde til ekstraordinær generalforsamling. Foto: Anders Tilsted

Stor opbakning til fyret ildsjæl

- Målet er at få bestyrelsen afsat og få Lilian tilbage i Byens Butik. Det kommer hun ikke med den bestyrelse, der er nu, sagde Rikke Vibeke Johannessen til Randers Amtsavis efter mødet.

Hun er en af initiativtagerne til Facebook-gruppen "Boykot Byens Butik" med over 240 medlemmer. Det var også den gruppe, der var initiativtager til onsdagens møde. Flere frivillige er efter fyringen også stoppet i Byens Butik.

En anden, som skrev under, og som også har været en af Lilian Friis' store støtter i sagen, er Inge-Lise Nørøxe.

- Jeg synes ikke, at vi kan have den bestyrelse, når de har gjort det her mod Lilian, sagde hun.

Rikke Vibeke Johannessen (tv.) og Inge-Lise Nørøxe (midten) er nogle af de mange, der har støttet Lilian Friis (th.) efter fyringen. Foto: Anders Tilsted
Annonce

Næstformand: Borgerforening bliver ødelagt

På fyraftensmødet mente en hel del, at borgerforeningens bestyrelse må gå af. Men mange vil først og fremmest have en ekstraordinær generalforsamling, så de kan høre bestyrelsens forklaring.

Der var ingen fra bestyrelsen på mødet. Randers Amtsavis ringede efter mødet til næstformanden for Allingåbro Borgerforening, Henning Vestergård.

- Hvis så mange vil have en ekstraordinær generalforsamling, så kan vi jo ikke gøre så meget ved det. Det er trist, at de vil ødelægge borgerforeningen på grund af det her. Det er jo det, de ender med at gøre, hvis bestyrelsen bliver afsat, og det er de nok ikke helt klar over. Det her er kørt op på et plan, hvor det ikke hører hjemme, og ellers har jeg ikke så mange kommentarer, før jeg har talt med resten af bestyrelsen, sagde Henning Vestergård.

Annonce

Lilian Friis: Jeg er totalt uforstående

Byens Butik har, siden Lilian Friis åbnede den for ni år siden, tjent omkring to millioner kroner hjem til Allingåbro Borgerforening. De penge er blandt andet gået til at fjerne de gamle udslidte togskinner i byen. Borgerforeningen har også købt en grund for pengene, og mange af byens foreninger har fået økonomisk støtte.

På onsdagens møde fortalte Lilian Friis, hvordan hun har oplevet sagen.

- Jeg stiller mig totalt uforstående over fyringen. Jeg startede den jo op som en gestus til borgerforeningen, fortalte hun.

Annonce

Yngre kræfter i genbrugsbutikken

Herefter læste en yderst veloplagt Lilian Friis op fra en mailkorrespondance, hvor borgerforeningen forklarer, hvorfor hun ikke skal være frivillig leder af butikken mere. Avisen har set mailkorrespondancen.

Kort fortalt så har bestyrelsen ikke været helt enig i priserne i genbrugsbutikken. I sommer fik man et nyt kasseapparat, og der mener borgerforeningen, at der har været nogle udfordringer med brugen af det. Samtidig vil man gerne have et generationsskifte i Byens Butik. Flere gange var der klapsalver, og til punktet om generationsskiftet lød det i Lilian Friis' svar.

- Et generationsskifte har ligget mig på sinde, eftersom jeg selv gerne snart vil begynde at trappe ned i butikken. Jeg har de sidste godt 10 år lagt over 40 timer eller mere om ugen i butikken frivilligt. Men jeg havde dog ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at udgangen på dette eventyr skulle ske på denne måde og på denne facon.

Annonce

Vil gerne tilbage

Avisen talte efter mødet med Lilian Friis.

- Det er overvældende med al den støtte, jeg har fået. Jeg bakker op om dem, der foreslår en ekstraordinær generalforsamling, og jeg kunne da godt tænke mig at komme tilbage til Byens Butik på en eller anden måde. Men slet ikke så mange timer som tidligere, og det skal ikke være under den her bestyrelse, sagde hun.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce