Annonce
Randers

Bybusserne i Randers: Nyt busselskab tager over samtidig med, at nyt rutenet og ny køreplan træder i kraft

24 fabriksnye busser står klar til at blive sat ind og servicere borgerne borgerne i Randers. Foto: Annelene Petersen
Søndag 9. august er der premiere på et helt nyt busnet med tilhørende nye køreplaner i Randers. Samtidig tager busselskabet Umove over efter Nobina, som hidtil har stået for bybuskørslen i Randers. Chaufførerne er dog de samme, men nu med nye uniformer.
Annonce

Randers: Når bybusserne søndag kører ud i Randers for at transportere byens borgere og gæster rundt i den kronjyske hovedstad, så sker det ikke bare efter en helt ny køreplan med helt nye ruter. Også samtlige 24 busser er spritnye.

Søndag overtager selskabet Umove nemlig bybuskørslen i Randers efter Nobina, hvis bussser og chauffører hidtil har betjent randrusianerne.

Umove vandt opgaven ved et udbud i december sidste år og har dermed haft mere end et halvt år til at forberede sig på opgaven. Det sammenholdt med solid erfaring fra en lang række andre danske byer samt det faktum, at selskabet ikke blot overtager opgaven, men også chaufførerne, får vicedirektør hos Umove, Tim Valbøll, til at erklære sig 100 procent klar til opgaven.

- Ikke dermed sagt, at der ikke kan opstå uforudsete udfordringer. Men vi har haft det nye rutenet i tre måneder og har således kunnet foretage de prøvekørsler af ruterne, vi har fundet nødvendige. Og så er det jo altså ikke første gang, at vi overtager buskørslen i en by, siger Tim Valbøll.

Annonce

Taskforce skal evaluere

Mulige akutte udfordringer behøver heller ikke skyldes uforudseenhed hos Umove. Selskabet er nemlig som antydet ikke ene om at være novicer, når det gælder den køreplan, som træder i kraft søndag 9. august. Umove skal nemlig køre på et helt nyt busnet, som er blevet til i samarbejde mellem Randers Kommune og Midttrafik og lavet med udgangspunkt i den trafikplan, som Randers Byråd vedtog i juni 2019.


Ikke dermed sagt, at der ikke kan opstå uforudsete udfordringer. Men vi har haft det nye rutenet i tre måneder og har således kunnet foretage de prøvekørsler af ruterne, vi har fundet nødvendige. Og så er det jo altså ikke første gang, at vi overtager buskørslen i en by.

Tim Valbøll, vicedirektør i Umove, om at være klar til at overtage bybuskørslen i Randers


- Vi har allerede fået et fint samarbejde med kommunen, og Midttrafik kører vi i forvejen for i flere andre kommuner. Vi har nedsat en taskforce til at evaluere rutenettet efter nogle uger, så jeg er sikker på, at vi hurtigt vil få det nye net til fungere optimalt, siger Tim Valbøll.

Der vil altså være en hel del, som faste brugere af bybusserne vil skulle vænne sig til den kommende tid. Køreplanen er ny, rutenettet er ændret, og busserne ser anderledes ud. Det samme gør chaufførerne, selv om de stadig er de samme personer. De vil nemlig være iklædt nye uniformer fra Umove.

Busserne er af mærket VDL og kører på diesel. Fra startdagen og året ud på traditionel diesel, men fra 1. januar vil alle 24 busser køre på det mere miljøvenlige HVO biodiesel, som reducerer udledningen af CO2 med op til 90 procent sammenlignet med fossilt diesel og af partikler og NOx med op til 30 procent.

Annonce

Corona

I forhold til forebyggelse af spredning af coronasmitte har Umove ikke planer om at indføre særregler.

- Vi følger de retningslinjer, som trafikselskaberne har udstukket i samarbejde med sundhedsmyndighederne, siger Tim Valbøll.

Med andre ord vil der for eksempel ikke være krav til passagererne om at bære mundbind, ligesom det nu igen bliver muligt at betale med kontanter i bussen.

- Men vi tilbyder alle de medarbejdere, som måtte ønske det, forskellige værnemidler som masker og handsker, siger Tim Valbøll.

Du kan finde den nye køreplan på Midttrafiks hjemmeside: midttrafik.dk/koreplaner/bybusser/randers/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce