Annonce
Randers

Byen bugner af blues

Lars Møller fra bluesbandet Nellie BM & Lars Møller skulle lige vågne efter en lang spillenat. Men da han først sad bag trommerne var trætheden pist væk. Foto: Annelene Petersen

I hyggekroge, på torve og på gadehjørner piblede bluesmusikken frem til stor glæde og fornøjelse for de forbipasserende, som oftest blev hængende, hvis ikke presserende gøremål pressede sig på. Bluesfestivalen bed sig fast i sommerhyggen.

Randers: Mage til smittende smil, hej til sidemanden og i det hele taget glæde og imødekommenhed skal man lede længe efter. Men det hele var til stede lørdag formiddag under Randers City Blues Festival, der lagde ud i formiddagstimerne.

I Houmeden var det Nellie BM & Lars Møller, der anlagde takten, og det gik lige lidt trægt, i hvert fald lige før de to satte sig til at spille klokken 10.30.

- Jamen, det er jo et ukristeligt tidspunkt. Vi spillede til klokken 2 i nat hos motorcykelklubben Mosten MC. Og du ved, så kan man jo ikke lige sove, når man kommer hjem. så jeg faldt først i søvn klokken 6, lød det fra trommeslageren Lars Møller, der gik og suttede i en halv liter isvand, mens han vågnede op til dåd.

Men da han og Nellie BM "also known as" Niels Børsting Mikkelsen, gik i gang med blues'en, ja, så forsvandt den dovne stemning som dug for solen.

Publikum var med helt fra begyndelsen. Det svingede og duede.

Annonce
Nellie BM, alias Niels Børsting Mikkelsen, er bestemt dus med blues. Foto: Annelene Petersen

Stemme skabt til blues

Nogle vidste alt om Randers City Blues Festival og havde nøje udvalgt sig hvilke bands, de ville høre, mens andre blev behageligt overrasket på en ganske almindelig indkøbstur. De anede ikke, at der var musik på snart sagt hvert et gadehjørne i midtbyen.

På Rådhustorvet var der godt gang i den svenske duo Svante Sjöblom og Micke Björk, som havde samlet en halvkreds af folk omkring sig. For en gang skyld havde gæsterne ryggen til Niels Ebbesen.

Her blev man overrasket over at høre så garvet og rutineret mandsstemme i en 34-årig, spinkel krop. Men Svante Sjöblom har en sjælden bluesstemme, der virkelig får lytteren til at hænge på. Hans stemme er skabt til blues.

Lille Clara på snart to år var i byen for at hygge med far, Thomas Vangsgaard, og de nød musikken. Foto: Annelene Petersen

Er det nu?

En af tilhørerne, Thomas Vangsgaard, var ikke lige klar over, at der var blues festival denne dag.

- Jeg havde godt set bannere med det, men vidste ikke det var nu. men det er godt og det kalder næsten på en god fadøl, sagde han og kiggede længselsfuldt over på teltet ved rådhuset, der netop solgte øl.

- Er det ikke for tidligt til det, klokken er 10.45?

-Nej, nej, det er da ikke for tidligt, lød svaret,

Han havde sin lille datter, Clara på snart to år med. Hun havde udsigt til en is, hvis far skulle have øl.

- Min kone fik lige tid til lidt fri leg, mens jeg tog Clara. Så har hun tid til at gå på indkøb, og det er jeg ikke så vild med. Så jeg synes, at vi har lavet en glimrende arbejdsfordeling, jeg klager ikke, lød det fra Thomas Vangsgaard.

Parret her nød det svenske bluesband på Rådhustorvet, Svante Sjöblom og Micke Björk, fuldt ud. Foto: Annelene Petersen

Musik på hjørnet

På hjørnet ved smykkeforretningen Det Runde Hjørne havde musikerne Martin Blom og Henrik Hansen stillet sig op, inden de skulle hen i Houmeden senere.

Her var der gang i den og folk standsede spontant op og lyttede til de to, der gav den gas på vokal, guitar og mundharpe.

Allerede et stykke derfra kunne man mærke stemingen og nåede lige at tænke "yeeeha, hvor går det godt der".

Makkerparret lyste af spille- og sangglæde og det smittede publikum.

- Åh, sådan skulle det være i Randers hver weekend, lød det begejstret fra en ældre dame, der vippede med i takt til musikken, mens hun smilede over hele hovedet.

Og man er tilbøjelig til at give hende ret. Det klæder Randers, når hele byen bugner af blues.

Der gemmer sig en meget rutineret og garvet bluesstemme inden i Svante Sjöblom, der ellers kun er 34 år. Foto: Annelene Petersen
Hos Martin Blom og Henrik Hansen var der gang i guitar, mundharpe og vokaler ved det Runde Hjørne. Foto: Annelene Petersen
Stor koncentration hos svenke Micke Björk. Foto: Annelene Petersen
Yeeeha, de kunne trylle en stemning frem. Martin Blom og Henrik Hansen i fuldt vigør. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Confac vil have sunde medarbejdere: Slut med kage og brun sovs - salat og motion på menuen

Randers FC

Sportsdirektør er træt af udsat lokalbrag: - Mest realistisk, at vi finder en dato i marts

Annonce