Annonce
Læserbrev

Byen til Vandet

Læserbrev: Nu er der efterhånden gået så lang tid, siden ideen blev født. For den nye generation er det vigtigt at få at vide, hvorfor byen skal ned til vandet. Diskussioner rundt om i landet går på, at der "overbygges" således, at store lejligheder kommer til at stå tomme. Måske er det sket i Aarhus, hvor der mangler millioner på socialbudgettet.

Letbane, Dok1 har bevirket et stort hul i kassen og også påvirket skolebusdrift i Nørredjurs. Der skal ryddes op efter den tidligere borgmester.

Jeg savner ikke at kikke på flotte planer, hvoraf der er hele tre. Men en politiker, der vil stå frem og forklare, hvorfor det er vigtigere at overbygge. Godt nok luner det i kommunekassen, men det er vel ikke alene formålet.

Skal vi have samme umulige trafikale forhold som i Aarhus, hvor trafikken hver morgen bryder sammen ved Randersvej.

Det er for nemt for borgmesteren at underkende et projekt i Dronningborg. Det er for dyrt, siger han. Det kommer da an på, hvad man får for pengene. Fortjener tunnelen ikke mere opmærksomhed.

Den nye trafikminister elsker store dyre projekter, og han kan sikkert anvise lånemuligheder og støtte udefra.

Det har Randers fortjent.

Når de trafikale forhold ind og ud af byen er i orden. Så er det tid til nybyggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Smuk som et stjerneskud

Sjældent har vi set vores skønne Randers smukkere end netop nu. Mens vi nærmer os årets mørkeste dag, er der lys overalt i vores by. Lysets by skinner i vintermørket og lyser op i en måned, der ellers er mørk og våd og kold. Julebelysningen i gågaderne i vores hyggelige, historiske middelaldermidtby skaber varm stemning i Slotsgade, Torvegade, Sct. Mortens Gade, Brødregade og Houmeden. Selv på Rådhustorvet synes lyset i vinduerne i byrådssalen at være varmt. Bevæger vi os væk fra midtbygaderne, fremstår også området omkring havnen og åen som et julehyggeligt åndehul. Julebelysningen på havnekontoret og parkeringshuset stråler om kap med belysning, granguirlander og juletræer på stibroen, Randersbro og den blå bro. Sparekassen spiller smukt med på Tronholmen - i lighed med den lysende hest i Søndergade. Lidt længere mod vest lyser regnskovens kupler grangrønt i vintermørket. Smuk som et stjerneskud skinner vores by smukkere end mange andre julebyer. Den side af Randers skal vi også huske at se og huske at glæde os over og huske at dele med andre. Danmarks smukkeste juleby fortjener at få besøg fra andre byer, og derfor skal vi huske at fortælle vidt og bredt om byen, der er vores, byen, vi elsker at være en aktiv del af og leve vores gode liv i. Også selv om der er sager i vores by, der i særklasse mangler julefred. Her i mediehuset glæder vi os hver morgen over det smukke syn, der møder os, når vi møder på vores nye arbejdsplads på øverste etage af SCS-Huset på Randers Havn. Overalt i synsfeltet er broer og bygninger klædt i julehyggelig belysning, der giver os en glad begyndelse på dagen. Vores morgenoplevelse i denne decembermåned vil vi gerne dele med vores læsere, og derfor byder vi tirsdag, onsdag og torsdag 90 læsere indenfor, 30 hver morgen. Vi serverer et rundstykke, en kop kaffe og verdens smukkeste juleudsigt, og vi giver en lille julegave. Abonnenter kan gratis løse billet på Avisfordele.dk. Se det hele lidt fra oven. Og se Randers fra den smukke side.

Annonce