Annonce
Randers

Byens dyreste: Lejlighed til godt otte millioner kroner er solgt

25 lejligheder er solgt og yderligere fem-seks er betinget solgt ud af de i alt 50 lejligheder, der laves i det tidligere Hotel Kongens Ege. Visualisering: Tegnestuen Aton
25 af de 50 lejligheder i Hotel Kongens Ege-projektet er solgt, heraf byens dyreste til lige godt otte millioner kroner, oplyser ejendomsmægler.
Annonce

Randers: Status på ombyggeriet af det tidligere Hotel Scandic Kongens Ege er, at 25 af de 50 lejligheder er endelig solgt.

- Og så er der fem-seks lejligheder, der er skrevet betinget købsaftale på. Altså, hvor købet er betinget af, at køberen kan få sit gamle hus solgt først, siger ejendomsmægler Klaus Larsen, Real Mæglerne i Randers.

Byens hidtil dyreste lejlighed er mellem de solgte, nemlig en af de syv penthouselejligheder på toppen af byggeriet.

- Til lige over otte millioner kroner. Der er faktisk kun en af de syv øverste tilbage, som er ledig. Resten er solgt, oplyser Klaus Larsen.

Med lige godt en million kroner overgår prisen den indtil nu dyreste lejlighed på 7,75 million kroner i i Randers i det kommende Toldbodgade-byggeri ved hjørnet af Fjordgade.

Den sidste penthouselejlighed i Kongens Ege-byggeriet står til salg til den nette sum af 5.145.000 kroner.

Ellers er de solgte lejligheder overvejende solgt øverst i byggeriet, men der er nu stadig flere tilbage, hvis det er udsigten, man går efter. Også lejligheder med store terrasser er ledige, lyder det fra ejendomsmægleren.

Lejlighederne er købt primært af folk på 50 plus, og ejendomsmægleren vurderer, at 60-70 procent af køberne er fra Randers. Der er også købere fra Aarhus og andre steder, oplyser han.

Kongens Ege

Hotel Kongens Ege ombygges til ejerlejligheder og mindre hotel med tilhørende restaurant.

50 ejerlejligheder på mellem 100 og 200 kvadratmeter med store altaner eller terrasser mod både nord og syd (enkelte lejligheder på 1. sal har kun altan mod syd).

Stuen i alle lejligheder er sydvendt med stort glasparti med skydedør, så man har en enestående udsigt over Randers og Randers fjord.

Der er adgang til lejlighederne via elevator.

Kilde: Real Mæglerne, Randers.

Annonce

Klar til sommer

Hvornår lejlighederne overdrages til de kommende ejere, er ejendomsmægleren ikke helt opdateret på.

- Men 1. juni, 1. juli eller 1. august. Det er i det spænd, hvis du skal have det mere præcist at vide, skal du kontakte entreprenøren Dansk Boligbyg, siger Klaus Larsen.

Hos Dansk Boligbyg svarer afdelingschef Gert Lykke Gregersen, at han gerne vil have, at bygherren Karsten Kirkegaard udtaler sig.

Karsten Kirkegaard ved faktisk heller ikke præcist, hvornår lejlighederne står klar til ejerne. Og han er endda selv en af ejerne, idet han og hustruen skal bo i en af penthouselejlighederne i byggeriet. Dog ikke den dyreste, pointerer han.

Annonce

Fejlleverancer driller

- Men idet der har været nogle fejlleverancer, blandt andet af altanplader og vinduer, så er det svært at sige nøjagtigt, hvornår vi er klar. Det er speciallavede ting, så det tager bare tid, før de kommer frem, siger Karsten Kirkegaard.

Han fortæller, at de købere, der er nu, de har tid til at vente.

- Nu er det jo blevet udskudt tre-fire gange, og dem der er her nu, de vil bare bo her, så de venter. Det var noget andet med de første købere og den første udskydelse. Flere af dem havde jo solgt huset og boede i sommerhus. De var noget utilfredse, og det forstår jeg godt, derfor fritstillede jeg dem jo også, siger Kirkegaard.

Han har måttet sande, at det tager længere tid at bygge om og renovere, end at bygge nyt.

- Og så er der ikke meget plads på stedet. Hvis vi har den store BMS-kran i gang, lukker den alle andre håndværkere ude. Vi har ikke meget plads at gøre godt med uden om, siger han.

Han nævner også, at altanerne har taget meget længere tid end beregnet, og at udestuen ved restauranten var tænkt til at være åben, i stedet blev lukket.

- Prøv at forestille dig, at vi fik en sommer som den forrige, altså ikke den seneste, men den før. Så kunne du kun sidde ude maksimalt ti gange. Nu er udestuen blevet lukket med skydedøre, og det er meget mere driftsikkert, siger Kirkegaard.

Annonce

Ny hotelmanager i spil

Han mener dog, at det nok skal passe, at det bliver 1. juni, 1. juli eller 1. august, at nøglerne udleveres.

- Men ring til mig om en måned til halvanden, så ved jeg meget mere. Også om, hvem der bliver hotelmanager, siger han.

Han havde ellers ansat Ulrik Bastrup til det, og han skulle have haft sin første arbejdsdag 1. april, men sprang i målet, da han fik et tilbud om at blive direktør hos Lübker Golf Resort i Nimtofte i stedet for.

- Og han er jo født med en golfkølle i hånden, så det forstår jeg godt, han sagde ja til, siger Karsten Kirkegaard, der tilføjer, at der ikke er "hard feelings" over det.

Og at han har flere gode emner som hotelmanager stående i kulissen.

Kirkegaard indrømmer, at han er ved at være træt oven på byggeriet, og at han mest af alt trænger til en pause på tre måneder, når Kongens Ege står helt klar.

- Men man glemmer jo hurtigt, og jeg har også gang i flere andre ting, så der bliver nok ikke meget tid til pause, siger han.

Udsigten fra byggeriet. Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce