Annonce
Debat

Byens lysende talenter viser vejen

Anne-Mette Jensen fra Randers er en af de unge iværksættere, som der kommer stadigt flere af. Foto: Lars Rasborg

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at vi i Randers hører om nye entreprenante unge, der med en god idé i ryggen springer ud som selvstændige. Senest med eksemplet Anne-Mette Jensen i onsdagens avis.

Det er den positive historie om et ungt menneske, der med udgangspunkt i sin egen virkelighed har set et behov på markedet for to bøger, som hun netop har udgivet, og hvor næste projekt er at åbne en webshop med vegetarprodukter til spotpriser.

Derudover stillede iværksætteren for tre år op i konkurrencen om at blive Randers Pige - og det lykkedes tilmed den entreprenante randrusianer at vinde titlen.

Det står efter læsningen klart, at der her er tale om en iværksætter, som på den ene side ikke er bange for at stikke næsen frem og møde omgivelsernes dom, men som samtidig sørger for, at forarbejdet er i orden og analysen på plads, inden planerne bliver eksekveret.

Det er vigtigt, at vi beholder de unge, lysende talenter i byen, så vi kan nyde godt af deres kreative tanker også i fremtiden, og derfor er det en nødvendighed, at det lokale erhvervsapparat står klar, når iværksætterne rækker hånden ud.

I tilfældet Anne-Mette Jensen har Erhverv Randers eksempelvis været en aktiv sparringspartner i tilblivelsen af en af iværksætterens bøger,

De mange nye iværksættervirksomheder er en klar indikation på, at erhvervsklimaet i Randers er i orden, og at der ikke er langt fra idé til udførelse, og serieiværksætter Kasper Honoré proklamerede tidligere på året i et interview med Randers Amtsavis, at "Randers er Danmarks fedeste by at være iværksætter i".

Den slags udtalelser smitter, og hvis succeserne til stadighed bliver ved med at stå i kø, vil endnu flere unge forhåbentlig få øjnene op for, at der i Randers er rummelige vilkår for nystartede virksomheder, og at der altid vil være plads til den gode idé.

At tingene af og til bliver vendt godt og grundigt på hovedet i forhold til vanetænkning og udtjente teorier indenfor erhvervslivet ser vi i nye fænomener såsom "hackschooling", der handler om, at de unge supplerer eksisterende uddannelsesmuligheder med målrettet viden indenfor specifikke områder, som de finder på tilgængelige platforme på internettet.

Vi skal værne om vores uddannelsessystem, men der skal også være plads til at gå nye veje, hvis fornemmelsen i iværksættermaven siger, at det er noget andet, der er behov for, når egne projekter skal bringes et skridt videre i processen. Det er kun sundt, at de unge mennesker ryster posen så at sige.

Sidste år udkom en læseværdig bog om Randers' muskler, som sætter fokus på byens stolte traditioner i industrien gennem århundreder. De senere år har det i høj grad handlet om hjerne. Og vi har brug for begge dele i fremtidens erhvervsliv i Randers.

Hjerteblod og initiativ findes der heldigvis i overflod.

Webredaktør på Randers Amtsavis Fakri Aldin Koleilat. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce