x
Annonce
Østjylland

Byggeboom: 3.072 boliger på vej til byens studerende

Der findes allerede mange ungdomsboliger og kollegier i Aarhus, men der er brug for endnu flere. Over de kommende år opføres flere end 3.000 i kommunen. Foto: Kim Haugaard

Aarhus Kommune vil i løbet af de kommende år opføre mere end 3.000 ungdomsboliger til byens studerende.

AARHUS: Selvom vi torsdag kunne fortælle, at det er blevet nemmere som studerende at finde noget at bo i, så er efterspørgslen på ungdomsboliger i Aarhus Kommune stadig stor.

Der arbejdes derfor på højtryk for at bygge endnu flere boliger, så man kan mindske presset på byens ungdomsboliger. I løbet af de kommende år vil flere end 3.000 ungdomsboliger, fordelt over hele kommunen, stå klar.

- Vi vil gerne sikre os, at de unge, der kommer til byen for at studere, får en så god start som muligt, og derfor er det vigtigt, at vi sørger for at bygge endnu flere ungdomsboliger, siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Annonce
De kommende ungdomsboliger bliver fordelt over hele Aarhus. Enkelte af dem er allerede opført, resten følger over de kommende år. Grafik: Aarhus Kommune

Det høje uddannelsesniveau skal sikres

Regeringen og KL indgik før sommerferien en aftale om kommunens økonomi for 2019. I den aftale indgår også udviklingen af den almene boligsektor, og det indebærer blandt andet, at det kommunale tilskud til almene boliger fastholdes på et stabilt lavt niveau.

Kommunen oplever også, at der for tiden er stor efterspørgsel på små boliger, som ikke nødvendigvis er til de studerende.

Bünyamin Simsek peger på, at det er positivt, at man med regeringens aftale får mulighed for at bygge endnu flere af de små og billige boliger. De boliger vil komme både de studerende og ikke-studerende til gavn.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre et højt uddannelsesniveau i Aarhus, og derfor er det vigtigt, at vi får bygget flere ungdomsboliger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Randers

Hvordan holder man påskefrokost sammen hver for sig? Få tip til både teknologi og kreativitet

Annonce