Annonce
Østjylland

Byggemarked udsat for kup: Tyve har stjålet store mængder gas

Det er en stor mængde gasflasker som den på billedet her, der er blevet stjålet fra XL Byg i Mariager mellem søndag eftermiddag og mandag morgen. Arkivfoto

XL Byg i Mariager har natten til mandag fået stjålet hele 79 letvægtsflasker fra Kosan Gas. Nordjyllands Politi efterforsker sagen.

Annonce

Mariager: Om det er det eksisterende afbrændingsforbud og den deraf komne, enorme efterspørgsel på gas til gasgrillen, der ligger bag et tyveri hos XL Byg i Mariager, kan man kun gisne om.

Uanset hvad, kan det konstateres, at uærlige tyveknægte har haft held til at slippe af sted med i alt 79 gule letvægtsflasker med gas fra byggemarkedet ved Himmelkol.

Tyveriet er sket på et tidspunkt mellem søndag klokken 15 og mandag klokken 06.30, og ifølge lederen af politiets efterforskning i sagen, politikommissær Preben Møller fra Nordjyllands Politi, har tyvene gjort brug af en af byggemarkedets trailere til tyveriet.

- Vi ved ikke, hvor mange tyve der er tale om. Men de har samlet de mange gasflasker i en af byggemarkedets egne trailere og på dem måde transporteret dem hen til et sted, hvor de har brudt det hegn, som omkranser byggemarkedet, op. Og så har de formentlig læsset flaskerne over i et andet køretøj, siger Preben Møller.

Annonce

Både tomme og fulde flasker

Der er helt præcis stjålet seks tomme og fire fyldte gasflasker á fem kilo samt 14 tomme og 55 fyldte gasflasker á 10 kilo.

- Det er ganske mange gasflasker. Derfor er vi lige nu i gang med at undersøge, om der er foregået andre, tilsvarende tyverier af gasflasker i politikredsen, og så må vi se, hvad det næste skridt skal være i morgen, siger Preben Møller, der opfordrer borgere til at henvende sig, hvis de har oplysninger i sagen eller observerer noget.

- Hvis man for eksempel pludselig ser så mange gasflasker ét sted, så skal man ringe til os, siger Preben Møller.

Det kunne også være en god idé, hvis man lige pludselig får tilbudt en billig gasflaske til at holde grillen kørende på de lange sommeraftener.

Man kan som borger ringe til Nordjyllands Politi på telefonnummer 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce