Annonce
Østjylland

Sports- og Kulturcampus i Gellerup er på vej: Skal fungere som mødested og udflugtsmål

Det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup er tiltænkt som ét stort tilholdssted for nuværende og nye beborere i området samt gæster udefra. Der skal være aktiviteter for enhver smag. Pressefoto fra Aarhus Kommune.
De sidste detaljer mellem MT Højgaard, Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er faldet på plads i forhold til opførelsen af det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Det skal samle nuværende- såvel som ny beboere i området samt gæster udefra.
Annonce

AARHUS: I april 2020 bliver de første spadestik taget i forhold til opførelsen af det kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup, og nu er hovedentreprenøren til det 128,5 millioner kroner dyre byggeprojekt fundet. Valget er faldet på MT Højgaard.

Formand for Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen, er glad for, at valget er faldet på en entreprenør, som har kendskab til området.

- MT Højgaard har erfaring med at arbejde i området og har blandt andet renoveret en af blokkene i området, så jeg har stor tiltro til, at vi med MT Højgaard som entreprenør får bygget nogle fantastiske rammer til vores nye Sports- og Kulturcampus, lyder det fra formanden i boligforeningen i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Det skal være det bankende hjerte i Aarhus’ største byomdannelses- og integrationsprojekt nogensinde. Et sted som med sine rammer og tilbud skaber sunde fællesskaber inden for bevægelse, kultur og ophold.

- Rabih Azad-Ahmad (R)

Annonce

Glæde på rådhuset

Afklaringen vækker også stor begejstring på rådhuset, hvor rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad (R), har store forventninger til den kommende aktivitets- og kulturoase i hjertet af Gellerup.

- Det skal være det bankende hjerte i Aarhus’ største byomdannelses- og integrationsprojekt nogensinde. Et sted som med sine rammer og tilbud skaber sunde fællesskaber inden for bevægelse, kultur og ophold, udtaler rådmanden.

Annonce

Mange tilbud

Det kommende Sports- og Kulturcampus forventes at stå færdigt om nogle år, og bygningen kommer til at dække 7.500 kvadratmeter. Dette svarer til lidt mere end størrelsen på en fodboldbane.

Komplekset vil rumme et bibliotek med en folkesundhedsfunktion og et samlingshus. Et kulturproduktionssted ved navn Gellerup Art Factory kommer også til at holde til i nybyggeriet, og slutteligt vil det indeholde et stort bevægelseshus. I dette bevægelseshus vil der være faciliteter til cirkus, klatring, gøgl, dans, artisteri og klubfaciliteter.

Nybyggeriet skal bindes sammen med Verdenspladsen, som dækker 1.500 kvadratmeter, hvorved der er skabes et mødested for hele bydelen - til glæde for nuværende- såvel som nye beboere samt gæster udefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce