Annonce
Randers

Byggeriet på Thors Bakke skrider planmæssigt frem

Det skrider planmæssigt frem på Thors Bakke, og der er opsat to kraner, der nu arbejder på højhus og efter påske på ungdomsboliger. Foto: Anne Myrup Pedersen
Coronakrisen har endnu ikke haft indvirkning på byggepladsen på Thors Bakke, hvor der i øjeblikket er ved at blive bygget to bygninger, et højhus på 21 etager og en ungdomsbolig. Begge byggerier skrider planmæssigt frem, lyder det fra koncerndirektøren i udviklings- og entreprenørkoncernen KPC.

Randers: Betonelementerne køres helt efter planen i en lind strøm i lastbiler ind til byggepladsen på Thors Bakke. Her opføres et 21 etagers højhus, Thors Tårn, hvoraf de to etager er under niveau, og et hus, der skal rumme ungdomsboliger.

Coronakrisen har endnu ikke haft indvirkninger på byggeriet.

- Nej, alt skrider frem efter planen. Og med mindre der kommer yderligere restriktioner på, så regner jeg med, at det hele også kommer til at køre, som planlagt i resten af byggeperioden. Det er først i den sidste fase, at der kan blive tale om, at vi skal have materialer fra Italien og Spanien - for eksempel smarte klinker eller udstyr til indretningen - men det vil først være til foråret 2021, vi skal bruge det, siger koncerndirektør Kurt Poulsen, fra udviklings- og entreprenørkoncernen KPC, der ejer grunden på Thors Bakke og som opfører de to bygninger.

Projektleder Ulrik Olesen, KPC, har været i kontakt med alle leverandører, og her er meldingen, at alt kan leveres til tiden.

- Og med hensyn til smittefaren, så er vi i den situation, at der kun er et sjak her på syv-otte mand, så det kommer helt af sig selv, at der bliver holdt afstand, siger Ulrik Olesen.

Annonce
Thors Tårnet skyder op. Det bygges betonelementer på fra nu og til jul.Foto: Anne Myrup Pedersen

To kæmpekraner i sving

Der er på byggepladsen monteret to store byggekraner, som sætter betonelementer, vægge og etageadskillelser op, det er påbegyndt på Thors Tårnet, men endnu ikke på ungdomsboligerne nedenfor. Ungdomsboligernes fundament er støbt, og her begynder bygningen at gå i højden efter påske, forventer koncerndirektøren.

- Og der sættes elementer på helt hen til jul, før vi er færdige med det, regner jeg med, lyder det fra Kurt Poulsen.

Kører man forbi en gang om ugen fra nu af, vil man kunne se fremskridt fra gang til gang.

Lejlighederne vil stå nøgleklar til de nye beboere omkring 1. juni 2021, er forventningerne.

De ni nederste etager bliver lejeboliger i almentbolig byggeri, mens etagerne ovenover er til salg. Foto: Anne Myrup Pedersen
21 etager, hvoraf de 19 etager er oven over jordniveau er på vej. Foto: Anne Myrup Pedersen
Alle leverancer loves til tiden, lyder det i byggeriet på Thors Bakke, selv om coronakrisen kradser. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce