Annonce
Randers

Byråd: Forvaltningen skal beslutte om medhjælperen skal tilbage i sin stilling

Det er nu op til forvaltningen at afgøre, om en pædagogmedhjælper ved institutionen Stjernehuset i Helsted skal tilbage i sit gamle job, efter at politiet har besluttet ikke at foretage yderligere efterforskning i de sager, der har været vedrørende pædagogmedhjælperen. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Et flertal i byrådet sender sagen om en pædagogmedhjælper i Stjernehuset, der ikke længere er under mistanke, tilbage til forvaltningen. Her skal der træffes beslutning om, hvorvidt han kan vende tilbage til sin stilling.

Randers: Forvaltningen i Randers Kommune skal beslutte, om en pædagogmedhjælper ved Stjernehuset i Helsted, der har været mistænkt for overgreb - men nu af politiet er renset for mistanke - skal tilbage til sit job igen.

Det besluttede et flertal i byrådet på et ekstraordinært møde tirsdag, hvor der kun var én sag på dagsordnen. Nemlig spørgsmålet om, hvorvidt medhjælperen skulle tilbage i sin gamle stilling. Men det bliver ikke politikerne, der beslutter det.

21 politikere stemte for, at det er op til forvaltningen at træffe afgørelsen. Ni var imod, mens én politiker undlod at stemme.

Inden byrådsmødet havde 14 politikere skrevet under på, at de ønskede det ekstra møde om medhjælperens tilbagekomst til institutionen.

- Det her hører under forvaltningen, jævnfør almindelig praksis, siger borgmester Torben Hansen (S) om flertallets beslutning.

- Det vigtigste lige nu er, at forældre, børn og medarbejdere skal videre i livet, understreger han.

En sag som denne giver altid anledning til overvejelser om, hvorvidt man kan gøre tingene anderledes, siger borgmesteren.

- Det her er en ulykkelig sag, og den største taber er pædagogmedhjælperen, og hans kone. Men også mandlige pædagoger og pædagogmedhjælpere, hvis det viser sig, at hvis man får en anmeldelse imod sig, så har man ingen ret til at forblive i sin stilling.

Mogens Nyholm (R), byrådsmedlem

Annonce

Kritiske politikere

Bjarne Overmark (BL), Henning Jensen Nyhuus (S) og Mogens Nyholm (R) har været meget kritiske i forhold til forvaltningens håndtering af sagen.

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt har i sidste uge udtalt til avisen, at pædagogmedhjælperen ikke kan vende tilbage til sin stilling. Det fik de tre politikere til at samle den nødvendige opbakning hos andre byrådsmedlemmer til at indkalde til et ekstra byrådsmøde om sagen. De tre ønskede nemlig, at pædagogmedhjælperen fik sit job tilbage.

- Jeg tager byrådsflertallets beslutning ad notam. Denne sag fortjente, at vi gjorde opmærksom på den. Manden er uskyldig, og man kan frygte, at han mister sit arbejde, siger Mogens Nyholm. Han understreger, at sagen fortsat vil blive fulgt med stor interesse.

- Det her er en ulykkelig sag, og den største taber er pædagogmedhjælperen, og hans kone. Men også mandlige pædagoger og pædagogmedhjælpere, hvis det viser sig, at hvis man får en anmeldelse imod sig, så har man ingen ret til at forblive i sin stilling, påpeger Mogens Nyholm.

- Samtidig må vi ikke glemme, at barnets tarv er vigtigt. Hvis der er bekymring om noget, så skal man sige det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce