Annonce
Randers

Byråd i julehumør: Gratis parkering i midtbyen på udvalgte tidspunkter - så handlen spredes over flere timer

Parkeringspladserne i Randers bliver nu gratis en del af dagen for at sprede julehandlen over flere timer og dermed undgå trængsel. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Cityforeningen får en håndsrækning af byrådet, der gør parkering gratis i midtbyen i juletiden. Det gælder fra nu af.

Randers: Næsten hele byrådet bakkede på mødet mandag op om et forslag, der er kommet fra Randers Cityforening . Nemlig at der i tiden for julehandelen vil være gratis parkering mellem klokken 10 og 14 på hverdage og efter klokken 14 om lørdagen.

Den gratis parkering er allerede trådt i kraft på de kommunale parkeringspladser i midtbyen.

Det vil dels styrke den lokale julehandel, og desuden vil det sprede kunderne ud over en større del af dagen, så man undgår trængsel og dermed øget risiko for corona-smitte. I Randers er der normalt betaling på udvalgte parkeringspladser i midtbyen fra klokken 8-18 i hverdagene samt lørdag.

Annonce

- Vi får øget afstand mellem borgerne i forbindelse med julehandlen, sagde borgmester Torben Hansen (S) om grunden til, at han og Socialdemokratiet bakkede op om forslaget - ligesom det øvrige byråd, undtagen SF, Beboerlisten og Enhedslisten.

- Vi tror ikke, det gør den store forskel for handlen, for de fleste, der har råd til at køre i bil, har råd til at betale for parkering. Gasværksgrunden er helt gratis, sagde Frida Valbjørn (EL).

- Jeg er tilhænger af forslaget, for vores fysiske butikker er presset på flere fronter. De handlende hører fra deres kunder, at der er problemer med at finde en parkeringsplads. Det kan vi hjælpe med, sagde Frank Nørgaard (DF).

Trængsel lørdag formiddag

- Jeg kan ikke støtte forslaget. Jeg tror ikke på ideen, selv om cityforeningen synes den er god. Den store udfordring er i virkeligheden ikke, at folk skal betale for at parkere tæt på byen, men at mange har tradition for at handle lørdag formiddag, sagde Rosa Lykke Yde (SF).

Henning Jensen Nyhuus (S) påpegede, at forslaget vil ramme ejere af private parkeringspladser i Randers. Men det vil sandsynligvis ikke gøre den store forskel for dem, mente han.


Julehandlen har været i gang i et stykke tid, så det er lidt sent at komme med forslaget.

Rosa Lykke Yde


- Vi står i den situation, at vi som samfund bliver mere og mere presset, og det skal vi tage alvorligt og gøre alt hvad vi kan for at forsøge at få spredt handlen, sagde Torben Hansen med henvisning til det stigende smittetal.

- Stor ros til cityforeningen for at holde flaget højt, det er et superfint forslag. En 20'er betyder noget for nogen, sagde Louise Høeg (V) med henvisning til, at nogle bilejere ikke nødvendigvis har mange penge.

Annonce

Lidt sent at komme i gang

- Det morer mig, at når forretningsdrivende kommer med gode ideer, er der altid nogen, der mener, at de tager fejl, sagde Daniel Madié (K), der var glad for at kunne støtte forslaget.

- Der bliver jo ikke flere pladser, det bliver bare gratis at holde på dem, sagde Bjarne Overmark (BL).

- Julehandlen har været i gang i et stykke tid, så det er lidt sent at komme med forslaget. Det er lidt skudt forbi mål. Det har undret mig, at der skal være gratis parkering mellem 14 og 18 lørdag. Langt de fleste butikker lukker vel klokken 15, så hvad skal folk lave inde i byen efter det tidspunkt?, spurgte Rosa Lykke Yde.

- Der er åbent til 16 om lørdagen, og så kan man gå en tur på café, inden man tager hjem, sagde Anders Buhl-Christensen (V) og påpegede, at mange, der bor udenfor Randers, har en bil, selv om de ikke har så mange penge - og for dem betyder noget, at de kan parkere gratis.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Erhverv

Så er retssagen i gang: Bonusser kan have udløst ulovligt salg af flybrændstof til syrisk borgerkrig

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Annonce