Annonce
Læserbrev

Byråd. Konsulentundersøgelse af uro i byrådet

Læserbrev: Næstformanden i "kviklånsbanden", Mogens Nyholm, forsøger i sit læserbrev i Amtsavisen fredag 13. december 2019 at føre bevis for, at uroen i byrådet skyldes Venstre og Dansk Folkeparti. Mogens Nyholm mener, at Borgerlisten og Velfærdslisten skulle havde været indlemmet ved byrådets forrige konstituering.

Nu har "kviklånsbanden" igangsat en konsulentundersøgelse af, hvorfor der er uro i byrådet, på foranledning af borgmester Torben Hansen.

Mogens Nyholm, næstformand i "kviklånsbanden", har således ikke fremført et bevis, som har overbevist resten af "kviklånsbanden", herunder formanden i "kviklånsbanden", borgmester Torben Hansen.

Henning Jensen Nyhuus, Randers' tidligere mangeårige borgmester, har i sin tid og indtil nu kunnet observere udviklingen i byrådet og burde kunne forklare den nuværende formand for "kviklånsbanden", borgmester Torben Hansen, hvad der er sket gennem årene, og hvad uroen ifølge ham skyldes.

Men måske taler de to fløje i Socialdemokratiet ikke sammen?

Resultatet af dette er, at der nu bruges store summer på en konsulentrapport, hvis resultat næppe kan ændre meget i byrådet.

Disse penge kunne jo bruges til at undgå den skattestigning, som allerede er vedtaget, og som rammer de fattigste mest, eller man kunne undlade at nedlægge det velfungerende plejehjem i Kristrup.

Hvad koster denne konsulentrapport? Ekstra Bladet nævner i en artikel af 23. januar 2020, at sådanne konsulentrapporter koster 1600,- kroner i timen for den enkelte konsulent. Hvor mange millioner er afsat til denne nytteløse rapport?

Forligskredsen omkring budgettet ("kviklånsbanden") Socialdemokratiet, Konservative, Radikale, SF og Dansk Folkeparti kunne jo indlemme Borgerlisten (Bjarne Overmark) og Velfærdslisten (Kasper Fuhr Christensen) i deres midte og dermed undgå uroen. Denne udvidelse af forligskredsen ("kviklånsbanden") ville næppe have den store indflydelse på det politiske arbejde, da forligskredsen allerede dækker næsten det fulde politiske spektrum.

Hermed ville byrådet undgå at skulle høre på de to brokkehoveder og kværulanter, Bjarne Overmark og Kasper Fuhr Christensen, og der ville i henhold til Mogens Nyholms bevisførelse opstå fred og ro i byrådet.

Nogle mennesker har det åbenbart bedst ved at bruge de ekstra penge, de måtte få ind, hurtigst muligt. Dette gælder åbenbart også "kviklånsbanden" med deres nytteløse konsulentrapport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Annonce