Annonce
Randers

Byrådet holder ekstra møde om handleplan for Huset Nyvang - politikerne vil have plejecentret på ret kurs

Byrådet i Randers holder ekstraordinært møde i den kommende uge med én sag på dagsordenen: Huset Nyvang. Arkivfoto: Annelene Petersen
Byrådet havde en handleplan for Huset Nyvang på dagsordenen på årets første byrådsmøde mandag - men sagen er udskudt til et ekstraordinært møde i den kommende uge. Partierne er i gang med at forhandle deltaljer på plads, så de kan stå samlet bag en handlingsplan.

Randers: Årets første byrådsmøde mandag 18. januar var forsinket, fordi politikerne inden mødets start drøftede, hvordan man skal gå videre med bestræbelserne på at få Huset Nyvang på ret kurs.

Politikerne har besluttet, at der skal indkaldes til et ekstraordinært byrådsmøde i den kommende uge, hvor eneste punkt på dagsordenen er at få vedtaget en handlingsplan for Huset Nyvang.

Huset Nyvang har i et stykke tid været genstand for kritik, og har blandt andet fået et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Det har skabt stor debat blandt politikerne og splid imellem partier og lister omkring, hvem der har skylden for, at det er gået skævt på plejecentret, der åbnede i 2019.

- Vi holder endnu et møde med partierne og kommunaldirektøren i denne uge, sagde borgmester Torben Hansen (S) på byrådsmødet mandag, hvor handlingsplanen egentlig skulle have været behandlet.

Flere medarbejdere

Men den kræver altså flere drøftelser mellem partier og lister i byrådet inden endelig vedtagelse.

Udgangspunktet er en handlingsplan, som kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt har lavet.

Ifølge den skal der ansættes 12 nye medarbejdere, tre i hvert hus, i de kommende to år. De nye ansatte skal have særlige kompetencer i forhold til borgere med demenssygdom.

Ledelsen på plejecentret skal have tilknyttet ekstern supervision, og ledelsen skal styrkes med endnu en assisterende plejecenterleder, så der er to samt en plejecenterleder.

Der laves en række tiltag for at sikre, at medarbejderne har de rette kompetencer, og der gøres en stor indsats for at efterkomme de påbud, plejecentret har fået fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Tilfredshedsundersøgelse

De pårørende vil løbende få et informationsbrev og vil blive tilbudt møder med ledelsen og eventuelt kommunaldirektøren.

Målet med planen, som hele byrådet ventes at stå bag, er at give ledelse og personale arbejdsro til at få gennemført de tiltag, der er beskrevet i handlingsplanen.


Vi holder endnu et møde med partierne og kommunaldirektøren i denne uge.

Torben Hansen, borgmester


Det betyder blandt andet, at den politiske drøftelse af forskellige scenarier for Huset Nyvang, for eksempel nedlæggelse eller ændring, så plejecentret ikke skal være tiltænkt borgere med demenssygdom, skal udsættes indtil videre.

Der nedsættes en styregruppe, der skal følge arbejdet med at komme i mål med handlingsplanen. Om et halvt år skal der laves en tilfredshedsundersøgelse blandt medarbejdere og pårørende.

Annonce
Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Se de flotte dronebilleder af vores by: Jul over Randers

Randers For abonnenter

10 Randers-virksomheder har fået mange millioner kroner i lønkompensation: - Det har betydet alt for vores forretning

Randers FC

Karakterer fra pokalskuffelse: Bedste mand blev skiftet ud i pausen

Randers

Snart er der igen gang i de spektakulære auktioner: Campen Auktioner er blevet moderniseret og står rustet til en lysere fremtid

Invitation til tredje vaccinestik er på vej til 375.000 borgere

Leder For abonnenter

Det nytter ikke bare at skære - Randers HK skal ud at have fat i de store kanoner

Randers FC

Liveblog og videoanalyse: Randers FC's pokalforsvar hænger i en tynd tråd efter uskarp omgang

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce