Annonce
Randers

Byrådet holder ekstra møde om handleplan for Huset Nyvang - politikerne vil have plejecentret på ret kurs

Byrådet i Randers holder ekstraordinært møde i den kommende uge med én sag på dagsordenen: Huset Nyvang. Arkivfoto: Annelene Petersen
Byrådet havde en handleplan for Huset Nyvang på dagsordenen på årets første byrådsmøde mandag - men sagen er udskudt til et ekstraordinært møde i den kommende uge. Partierne er i gang med at forhandle deltaljer på plads, så de kan stå samlet bag en handlingsplan.

Randers: Årets første byrådsmøde mandag 18. januar var forsinket, fordi politikerne inden mødets start drøftede, hvordan man skal gå videre med bestræbelserne på at få Huset Nyvang på ret kurs.

Politikerne har besluttet, at der skal indkaldes til et ekstraordinært byrådsmøde i den kommende uge, hvor eneste punkt på dagsordenen er at få vedtaget en handlingsplan for Huset Nyvang.

Huset Nyvang har i et stykke tid været genstand for kritik, og har blandt andet fået et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Det har skabt stor debat blandt politikerne og splid imellem partier og lister omkring, hvem der har skylden for, at det er gået skævt på plejecentret, der åbnede i 2019.

- Vi holder endnu et møde med partierne og kommunaldirektøren i denne uge, sagde borgmester Torben Hansen (S) på byrådsmødet mandag, hvor handlingsplanen egentlig skulle have været behandlet.

Flere medarbejdere

Men den kræver altså flere drøftelser mellem partier og lister i byrådet inden endelig vedtagelse.

Udgangspunktet er en handlingsplan, som kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt har lavet.

Ifølge den skal der ansættes 12 nye medarbejdere, tre i hvert hus, i de kommende to år. De nye ansatte skal have særlige kompetencer i forhold til borgere med demenssygdom.

Ledelsen på plejecentret skal have tilknyttet ekstern supervision, og ledelsen skal styrkes med endnu en assisterende plejecenterleder, så der er to samt en plejecenterleder.

Der laves en række tiltag for at sikre, at medarbejderne har de rette kompetencer, og der gøres en stor indsats for at efterkomme de påbud, plejecentret har fået fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Tilfredshedsundersøgelse

De pårørende vil løbende få et informationsbrev og vil blive tilbudt møder med ledelsen og eventuelt kommunaldirektøren.

Målet med planen, som hele byrådet ventes at stå bag, er at give ledelse og personale arbejdsro til at få gennemført de tiltag, der er beskrevet i handlingsplanen.


Vi holder endnu et møde med partierne og kommunaldirektøren i denne uge.

Torben Hansen, borgmester


Det betyder blandt andet, at den politiske drøftelse af forskellige scenarier for Huset Nyvang, for eksempel nedlæggelse eller ændring, så plejecentret ikke skal være tiltænkt borgere med demenssygdom, skal udsættes indtil videre.

Der nedsættes en styregruppe, der skal følge arbejdet med at komme i mål med handlingsplanen. Om et halvt år skal der laves en tilfredshedsundersøgelse blandt medarbejdere og pårørende.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

Nu kan brandbilerne rulle hjem igen: Derfor slap Randers for ugelangt slukningsarbejde i denne omgang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Randers

Stadig 25 mand i gang med brandslukning i kæmpe affaldsbunke: Men der er godt nyt

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce