Annonce
Østjylland

I fare for at lukke helt: Byrådet holder fast i salg af legendarisk hostel

City Sleep in i havnegade er i fare for at blive lukket på længere sigt. Poul Pablo Nørgaard og Joan ByrstingFoto: Axel Schütt
Byrådet vil sælge hostellet i Havnegade til nytår, fordi det ikke tjener et kommunalt formål.
Annonce

AARHUS: Alt tyder på, at Aarhus snart mister et af sine mere særegne steder. Byrådet mener nemlig, at City Sleep-In i Havnegade skal sælges, og herefter fortsætter det næppe med at være hostel.

Poul Pablo Nørgaard og hans kone Joan Byrsting har drevet stedet i 26 år med stor succes, masser af gæster, ikke mindst fra udlandet, samt et sted, hvor folk uden job kunne komme på genoptræning.

Men bygningen kommer ind under byrådets vedtagelse fra 2007 om, at byen skal sælge alle dens bygninger, der ikke tjener et kommunalt formål. Dem hører City Sleep-In til.

Enhedslistens Keld Hvalsø havde i byrådet foreslået, at den kontrakt, som de nuværende ejere har, skulle forlænges med 10 år ud over 31. december 2020, så der var et perspektiv til at lave forbedringer i bygningen.

Socialdemokratiets Ango Winther havde også tidligere her i avisen sagt, at han personligt gik ind for en forlængelse, men i byrådssalen 11. marts ændrede han mening med henvisning til, at Aarhus får et nyt hostel i Mølleparken, hvor det tidligere hovedbibliotek lå.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) ville ikke have sagen tilbage til magistraten, men til teknisk udvalg. Her blev den behandlet mandag. Kun Enhedslisten gik ind for at forlænge kontrakten med ejerne. Det var nu ikke længere Keld Hvalsø, der har orlov fra byrådet, men hans afløser Peter Hegner Bonfils, som gik ind for forlængelsen.

Imod stemte Ango Winther (S), Michael Krog Hansen (S), Gert Bjerregaard (V), Almaz Mengesha (V) og Jan Ravn Christensen (SF). Liv Gro Jensen (AL) deltog ikke.

Bygningen ventes at kunne indbringe mellem 25 og 40 millioner kroner til Aarhus Kommune.

City Sleep-In er en lille perle i byen med sin helt egen stemning, atmosfære og lave priser. Gæsterne kan selv lave mad. Stedet har cirka 25.000 overnatninger om året af danskere og udlændinge. Det beskæftiger 12 medarbejdere, og Poul Nørgaard og Joan Byrsting har selv skudt halvanden millioner i en renovering.

Sagen kort

  • Poul Pablo Nørgaard og Joan Byrsting har drevet City Sleep-In i Havnegade i Aarhus i 26 år.
  • 1. januar vil Aarhus Byråd sælge det efter en vedtagelse i 2007 om, at byen ikke skal eje ejendomme, der ikke tjener et kommunalt formål.
City Sleep in i havnegade er i fare for at blive lukket på længere sigPoul Pablo Nørgaard og Joan ByrstingFoto: Axel Schütt
City Sleep in i havnegade er i fare for at blive lukket på længere sigPoul Pablo Nørgaard og Joan ByrstingFoto: Axel Schütt
City Sleep in i havnegade er i fare for at blive lukket på længere sigPoul Pablo Nørgaard og Joan ByrstingFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Talenter banker på mod Esbjerg

Randers FC

Thomasberg tvivler på puljesejren: Kommer ikke i allerstærkeste opstilling

Annonce