Annonce
Randers

Byrådet: Nej tak til nyt supermarked i Nordbyen

Butikskæden Lidl ønsker sig en ny butik på Mariagervej, men det har byrådspolitikerne nu sagt nej til. Visualisering: Lidl

Lidl har ansøgt om lov til at bygge et nyt supermarked på Mariagervej. En ansøgning, som et flertal i byrådet mandag aften valgte at afvise.

Annonce

Randers: - Vi kommer med en rigtig stor investering og med noget flot byggeri. Vi kommer med arbejdspladser, og vi kommer med udvikling af byen.

Sådan lød det i sidste uge fra Lidls projektudviklingschef, Kristoffer Stimpel, som på det tidspunkt havde svært ved at forestille sig, at byrådspolitikerne i Randers Kommune ville takke nej til den investering. Men det gjorde de. Faktisk var det kun byrådsmedlemmerne fra Venstre og Det Konservative Folkeparti, der var villige til at godkende Lidls ansøgning, mens de øvrige 21 byrødder vendte tommelfingeren nedad.

- Et nyt supermarked vil forskønne området og forføre forbipasserende til at køre ind og handle i en flot butik med gode parkeringsforhold og fine til- og frakørselsmuligheder. Og det er en af årsagerne til, at den nye butik ikke skal etableres. Den vil tage en masse handel fra alle de butikker, der ligger i en stor radius udenom - butikker, hvoraf der for manges vedkommende ikke skal megen nedgang til, før de ikke længere kan køre rundt. Derfor stemmer Dansk Folkeparti nej til den nye butik, lød det fra Frank Nørgaard, som blev suppleret af Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen:

- Dem, der taler for det nye supermarked, vil åbenbart gerne have kvalt vores butikker i landsbyerne. I Velfærdslisten vil vi ikke stemme for nye butikker, der kan gøre det vanskeligt at drive forretning i midtbyen eller i vores landsbyer.

Annonce

V og K enige: - Vil ikke skade handlen på landet

At et nyt supermarked i Nordbyen ville kvæle handelslivet i de omkringliggende landsbyer, var Venstre og Konservative selvsagt ikke enige i.

- Jeg tror ikke på, at det vil skade dagligvarehandlen på landet. Til gengæld tror jeg, at det vil få butikkerne i byen til at konkurrere, så blodet springer. Netto ligger lige over for, og Føtex, som også udvider, ligger 200 meter væk, hvilket vil være godt for konkurrencen og godt for os forbrugere, fastslog Daniel Madié (K), hvorefter Venstres Louise Høeg stemte i:

- Jeg er enig med Det Konservative Folkeparti. Det vil ikke skade handlen på landet. Nu er der nogen, der vil investere i vores by, og så siger vi naturligvis ja til det, sagde hun.

Men sådan gik det som nævnt ikke, og Lidl må nu vinke farvel til planerne om et supermarked på Mariagervej 155-157.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce