Annonce
Randers

Byrådet slår fast: Eliteidrætsskolen bliver i Nordbyen

Mogens Nyholm er glad for, at Nørrevangsskolen fremover stadigvæk bliver base for Eliteidrætsskolen. Foto: Annelene Petersen
På byrådsmødet tirsdag 6. april blev det besluttet, at det nuværende eliteidrætstilbud bliver på Nørrevangsskolen. Kun Venstre stemte imod forslaget om at beholde tilbuddet på dets nuværende placering i nordbyen.

Randers: Eliteidrætsskolen bliver i nordbyen. Det har Randers Byråd slået fast, og tilbuddet bliver altså dermed i de nuværende lokaler på Nørrevangsskolen.

Forvaltningen havde ellers foreslået at flytte eliteidrætsklasserne til sydbyen - hensigten var at øge antallet af ansøgere til tilbuddet.

Kun Venstre stemte imod forslaget om at lade elitesportsklasserne blive i nordbyen, da det tirsdag 6. april var til afstemning i byrådet.

Annonce

Paradoksalt udspil

Det glæder det radikale byrådsmedlem Mogens Nyholm, der tidligere har udtrykt bekymring for, at det ville skade ikke bare Nørrevangsskolen, men hele området, hvis eliteidrætsklasserne flyttede længere sydpå.

- Det er dejligt, at de får lov til at blive. Det er et velfungerende tilbud, så jeg ser ingen grund til at flytte det.

Han uddyber, at det på ham virker paradoksalt, at man parallelt med det store fokus på udvikling af bydelen samtidig overvejede at frarøve selvsamme område et velfungerende tilbud.

- Der er ingen grund til at affolke området og flytte de positive tilbud, der er, forklarer han.

Annonce

Ærgrer koordinationsudvalg

Beslutningen ærgrer Søren Pedersen, der er sportslig og kommerciel direktør i Randers FC og formand for elitekoordinationsudvalget.

- Nu er det jo besluttet, så det er jo, som det er. Men det ærgrer mig da, fortæller han.

Han så gerne, at tilbuddet blev flyttet til sydbyen, fordi han mener, at outputtet af især fodboldspillere ikke lever op til potentialet.

- Vi så gerne, at der skete et eller andet, der kunne ruske op i det - og der giver en flytning god mening. Vi har et supergodt samarbejde med Randers Realskoles eliteafdeling, og det ærgrer mig, at der ikke på samme måde er et kommunalt tilbud, der kan konkurrere, uddyber han.

Annonce

Venstre stemte imod

Det var kun Venstres byrådsgruppe, der tirsdag stemte imod forslaget. Byrådsmedlem Katrine Fruelund begrunder beslutningen med, at hun tror på at udskolingsmiljøet på Tirsdalens Skole ville have kunnet inspireret elite-eleverne:

- Jeg tror, det kunne have skabt en fed high school-stemning, der ville have dannet en super god ramme om eliteidrætsklasserne, uddyber byrådspolitikeren.

Hun påpeger, at placeringen i sydbyen ikke ville have været et praktisk problem for de sportsglade unge i nordbyen.

- Alle, der dyrker idræt på højt plan, er vant til lang transporttid. Så jeg synes, det er ærgerligt, at man ikke greb den mulighed, forklarer hun.

På byrådsmødet blev det samtidig besluttet, at eliteidrætsklasserne skifter navn til talentklasser, så de matcher aftalen med Team Danmark.

Eliteidrætsskolen

Eliteidrætsskolen Randers har siden starten, da Randers Kommune blev eliteidrætskommune, været placeret på Nørrevangsskolen.

Eliteidrætsskolen er en særlig afdeling med rene eliteidrætsklasser på henholdsvis 7., 8. og 9. årgang, som tilbyder kombineret skolegang og eliteidræt for unge sportstalenter.

Skoleskemaet består af almindelig undervisning, tematimer, almindelige idrætstimer, valgfag og ekstra idræt samt morgentræning. Der afsættes samtidig til morgenmad.

Undervisningen foregår på Nørrevangsskolen, mens morgentræningen finder sted forskellige steder i byen.

Skolen er en del af Randers Talent og Elites uddannelsestilbud, som er målrettet sportsudøvere, og skolen har derfor en aftale med Team Danmark.

Alle sportsudøvere uanset sportsgren kan søge optagelse på Eliteidrætsskolen Randers.

Det konservative byrådsmedlem Daniel Madié har efterfølgende kontaktet Amtsavisen med en tilføjelse. Han oplyser, at Christina Kjærsgaard, Konservative, i Skole- og Uddannelsesudvalget,  inden sagen blev blev behandlet i Randers Byråd, fremsatte et ændringsforslag om, at der alternativt placeres en talentklasse både nord og syd for åen, dvs. på hhv. Tirsdalens skole og Nørrevangsskolen. Forslaget blev i udvalget forkastet med en stemme for og fire imod, hvorefter Konservative i byrådsmødet valgte at stemme for at bevare eliteidrætsklasserne på Nørrevangsskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce