Annonce
Randers

Byrådet udsætter beslutning om Gjerlev-Enslev Skole

Borgerne i Gjerlev Enslev har kæmpet hårdt for deres skole, der lukkede i forbindelse med den nye skolestruktur. Arkivfoto

Nedrivning af skolen er udsat til næste byrådsmøde. Friskoleforældre øjner sprækker i nedrivnings-flertallet, men borgmester Claus Oman Jensen afviser.

Nedrivningen af Gjerlev-Enslev Skole var sat på dagsordenen for det kommende byrådsmøde på mandag, 16. november, men punktet er blevet fjerne igen. I stedet skal byrådsmedlemmerne beslutte skolens fremtid på december måneds byrådsmøde.

Annonce

Folkene bag friskoleplanerne i Gjerlev-Enslev øjner netop nu sprækker i det politiske flertal, der tegner sig for at rive de gamle skolebygninger ned, De har hele tiden ønsket at købe den gamle skole for at oprette deres egen friskole - men de har ikke kunnet blive enige med byrådet i Randers om økonomien i et eventuelt køb.

Nu øjner friskolefolkene imidlertid sprækker i det flertal, der hidtil har stået bag kommunens beslutning om at afvise deres købstilbud.

»Når jeg snakker med byrådspolitikerne, er det min oplevelse, at et flertal egentlig gerne vil lade os overtage bygningerne på vilkår, vi kan leve op til. Deres argumenter for, at det nok ikke kan ske alligevel, er altid, at »det vil de andre ikke være med til«, siger Camilla trampedach Schultz, der er med i gruppen af friskolefolk.

»Men i stedet for at gå rundt og spekulere på, hvad »de andre« nu vil være med til - eller ikke være med til - så vil jeg bede dem stemme efter deres egen overbevisning, når sagen bliver behandlet i byrådet,« siger hun.

Det vil kræve, at de politiske partier stiller deres egne medlemmer frit ved en afstemning.

»Det forekommer, at vi benytter den mulighed. Det vil altid ske lige op til det aktuelle byrådsmøde,« siger borgmester Cjaus Oman Jensen.

Til gengæld mener han ikke, at der kan stilles spørgsmålstegn ved Randers Kommunes afvisningen af friskolefolkenes købstilbud.

»Når vi flytter beslutningen om eventuelt at rive skolebygningerne ned, er det alene for at få bedre tid til at overveje, om kommunen selv kan bruge bygningerne til andre offentlige formål«, siger han.

På spørgsmålet om, hvorvidt hans partifæller i virkeligheden gerne vil overlade skolen til friskolefolkene - som Camilla Trampedach Schultz mener - har han »ingen kommentarer«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC-profil efter overlegent oplæg: Dejligt at sende en gammel Randers-spiller ud efter pølser

Annonce