Annonce
Randers

Byrådet udsætter beslutning om Gjerlev-Enslev Skole

Borgerne i Gjerlev Enslev har kæmpet hårdt for deres skole, der lukkede i forbindelse med den nye skolestruktur. Arkivfoto

Nedrivning af skolen er udsat til næste byrådsmøde. Friskoleforældre øjner sprækker i nedrivnings-flertallet, men borgmester Claus Oman Jensen afviser.

Nedrivningen af Gjerlev-Enslev Skole var sat på dagsordenen for det kommende byrådsmøde på mandag, 16. november, men punktet er blevet fjerne igen. I stedet skal byrådsmedlemmerne beslutte skolens fremtid på december måneds byrådsmøde.

Folkene bag friskoleplanerne i Gjerlev-Enslev øjner netop nu sprækker i det politiske flertal, der tegner sig for at rive de gamle skolebygninger ned, De har hele tiden ønsket at købe den gamle skole for at oprette deres egen friskole - men de har ikke kunnet blive enige med byrådet i Randers om økonomien i et eventuelt køb.

Nu øjner friskolefolkene imidlertid sprækker i det flertal, der hidtil har stået bag kommunens beslutning om at afvise deres købstilbud.

Annonce

»Når jeg snakker med byrådspolitikerne, er det min oplevelse, at et flertal egentlig gerne vil lade os overtage bygningerne på vilkår, vi kan leve op til. Deres argumenter for, at det nok ikke kan ske alligevel, er altid, at »det vil de andre ikke være med til«, siger Camilla trampedach Schultz, der er med i gruppen af friskolefolk.

»Men i stedet for at gå rundt og spekulere på, hvad »de andre« nu vil være med til - eller ikke være med til - så vil jeg bede dem stemme efter deres egen overbevisning, når sagen bliver behandlet i byrådet,« siger hun.

Det vil kræve, at de politiske partier stiller deres egne medlemmer frit ved en afstemning.

»Det forekommer, at vi benytter den mulighed. Det vil altid ske lige op til det aktuelle byrådsmøde,« siger borgmester Cjaus Oman Jensen.

Til gengæld mener han ikke, at der kan stilles spørgsmålstegn ved Randers Kommunes afvisningen af friskolefolkenes købstilbud.

»Når vi flytter beslutningen om eventuelt at rive skolebygningerne ned, er det alene for at få bedre tid til at overveje, om kommunen selv kan bruge bygningerne til andre offentlige formål«, siger han.

På spørgsmålet om, hvorvidt hans partifæller i virkeligheden gerne vil overlade skolen til friskolefolkene - som Camilla Trampedach Schultz mener - har han »ingen kommentarer«.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce