Annonce
Debat

Byrådets magt-monopol slår til

Annonce

Læserbrev: Lige før sommerferien havde Radikale Venstre et forslag i Randers Byråd vedr. kommunale indkøb, hvor syv ud af byrådets ni partier stemte for. Alligevel blev forslaget ikke vedtaget! Hvad handler det hele om?

Ja, selve forslaget handler om, at vi radikale foreslår, at kommunens indkøbspolitik suppleres med forenklinger og mere åbenhed, så Randers Kommune bedre kan undgå, at der sker snyd og bedrag, når kommunen køber ydelser hos vores ansattes egne virksomheder; undgå det vi for nogen tid siden har set ske i Jammerbugt Kommune. Vores forslag skal ses som et forebyggende tiltag.

Ydermere ville forslaget kunne forhindre, at den ulykkelige sag, som Randers Amtsavis har afdækket omkring en kommunal ansat serviceleder var hændt. En sag der endte med, at servicelederen efter at have udført en opgave for kommunen med egen private virksomhed (som servicelederens overordnede bestilte), blev fyret; i øvrigt ganske misvisende, vurderer jeg.

Summa summarum, Radikales forslag vil forenkle og synliggøre, når kommunalt ansattes egne private virksomheder leverer varer til Randers kommune. For nogen tid siden var der i Randers Amtsavis en fyldig artikel om radikales forslag.

Dansk Folkeparti, Beboerlisten, de konservative, SF, Velfærdslisten og Enhedslisten bakkede alle rosværdigt op om Radikales initiativ/forslag. Tak for det!

Som tingenes tilstand er i Randers Byråd, er det ikke nok, at hele syv ud af byrådets ni partier støtter et politisk forslag. I Randers kommune forholder det sig nemlig sådan, at to partier (Venstre og Socialdemokratiet) tilsammen har mere end 70% af byrådets pladser. De to udgør et sandt og tæt sammenknyttet magt-monopol.


Som tingenes tilstand er i Randers Byråd, er det ikke nok, at hele syv ud af byrådets ni partier støtter et politisk forslag.


Venstre og Socialdemokratiet vil, som antydet ovenstående, ikke acceptere, at Radikales forslag ser dagens lys. Magtmonopolet slår til, og vælger sammen, at stemme Nej til det velmente og positive tiltag.

Hvornår bliver næste gang, at vi får en trist sag a la den vi så med servicelederen, spørger jeg?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Dét har vi lært af testkampene: Profiler skal slås for spilletid

Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce