Annonce
Debat

Byrådsflertal svigter svage arbejdsløse

Annonce

Læserbrev: Velfærdslisten finder det uansvarligt, at et flertal af politikerne i Randers Byråd (SF, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre og Konservative) har besluttet, at de svageste arbejdsløse i realiteten skal efterlades uden relevant hjælp. Det kæmpede og stemte vi imod. Derfor er vi glade for, at socialrådgivernes fællestillidsrepræsentant på vegne af medarbejderne nu også råber op og gør politikerne opmærksomme på, at der er mange, der kommer i klemme på grund af den uansvarlige beslutning. Forhåbentlig kan det føre til, at flertallet kommer på bedre tanker.

Der er brug for flere ressourcer, hvis alle arbejdsløse skal sikres den nødvendige hjælp. Det vil Velfærdslisten kæmpe for. Vi finder det tvivlsomt, om flertallets beslutning er lovlig.

Men ikke nok med det. Ifølge medarbejderne taler kommunens øverste administrative og politiske ledelse med to tunger.

Randers Amtsavis har omtalt Alex Bøgstrup, der selv havde fundet og aftalt to ugers praktik på et plejehjem, ovenikøbet med lovning på efterfølgende job. I første omgang var beskeden dog, at det kunne han godt glemme. Politikerne havde nemlig besluttet, at der kun skulle iværksættes praktikker for coronakrisens nye arbejdsløse. Herefter tog Alex fat i mig. Jeg vendte først sagen med kommunens øverste administrative ledelse. De fortalte, at der var tale om en enkeltstående fejl, og at praktikken selvfølgelig skulle iværksættes. Jeg var dog stadig i tvivl om, hvorvidt der var andre, der stod i samme situation som Alex. Derfor tog jeg efter aftale med Alex fat i Randers Amtsavis. Der skulle rettes op på problemet – ikke bare i Alex' sag, men i alle sager, hvor det var relevant.


Embedsværket går ofte ufatteligt langt for at holde hånden over byrådsflertallet.


Nu udtaler socialrådgivernes fællestillidsrepræsentant, Bettina Agger, til denne avis, at der ikke var tale om en enlig fejl. Tværtimod. Ledelsen gav ifølge Agger medarbejderne besked på at droppe alle praktikker for alle andre arbejdsløse end coronakrisens nyledige.

Hvis det er rigtigt, kommer det ikke bag på mig, at den kommunale topledelse handler på den måde. Embedsværket går ofte ufatteligt langt for at holde hånden over byrådsflertallet. Men det skuffer mig, og det belaster samarbejdet mellem forvaltningen og byrådets kritiske opposition.

Velfærdslisten fortsætter kampen for ordentlige forhold for både kommunens medarbejdere og arbejdsløse. Det håber vi, at denne sag kan være med til at sikre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce