Annonce
Randers

Byrådsklimaet er for betændt: Endnu en spidskandidat smider håndklædet i ringen

Louise Brown har fået nok af lokalpolitik i Randers og trækker nu sit kandidatur som spidskandidat for Liberal Alliance. Foto: Annelene Petersen
Louise Brown, som er spidskandidat for Liberal Alliance, sender lammende kritik mod et byråd, der ikke forsvarer deres embedsmænd, men bare ser til, mens et medlem skaber sig vildt og tovligt, uden at det får konsekvenser.

Randers: Louise Brown, spidskandidat for Liberal Alliance i Randers, har valgt at trække sit kandidatur til byrådsvalget.

Begrundelsen er kort og godt det dårlige arbejdsmiljø i både byråd og embedsværk i Randers Kommune.

I min optik er der nogle mennesker, der slet ikke skal være i det byråd. Jeg skal ikke være med, før der bliver ryddet op, og før vi er ovre den her frygt.

Louise Brown, Liberal Alliance

- Jeg ved godt, at tidspunktet er dårligt, men jeg kan simpelthen ikke længere se mig selv i byrådet. De sidste par uger har budt på møder og oplevelser, der decideret har chokeret mig, siger Louise Brown.

Annonce

- Jeg vil ikke være en del af et byråd, der ikke tager ansvar eller åbner munden, når det er nødvendigt, men i stedet lurpasser af frygt for, at grimme historier skal blive lækket om dem senere.

Vildt og tovligt

Louise Brown kritiserer ligeledes de nuværende byrådsmedlemmer for ikke at forsvare deres embedsmænd.

- Denne kultur ændrer sig ikke, før der er velvilje til at gøre det fra mere end bare én person, og det er ikke det, jeg ser. Jeg ser et byråd, der holder mund i samlet flok, ikke forsvarer deres embedsmænd, men bare ser til, mens et medlem kan få lov at skabe sig vildt og tovligt, uden det får konsekvenser.

Louise Brown

Louise Brown blev på opstillingsmødet i Liberal Alliance Randers fredag 14. august 2020 valgt som spidskandidat for partiet til kommunalvalget i november.

Ved kommunalvalget i 2017 stillede hun op for Venstre og opnåede 248 stemmer, ikke nok til en fast plads i byrådet, men i perioden har hun været inde som suppleant.

Louise Brown har rødder i Langå og er i dag bosat i Romalt med sin mand, Peter Brown, og datteren Havanna.

Peter Brown har tidligere været kandidat for Liberal Alliance i Randers.

Louise Brown arbejder som leder af Frivilligværket og har desuden sin egen virksomhed, hvor hun er erhvervscoach og mentaltræner.

Vil du sige navnet på det pågældende byrådsmedlem?

- Nej, det vil jeg sige højt. Ikke lige nu. Det kan godt være, at jeg bliver klogere. Det handler om, at så går der ikke ret lang tid, før man har en sag på halsen. Det har man set tidligere. Jeg siger ikke noget højt.

Annonce

Frem i lyset

Er det helt færdig med Randers Kommune og politik?

- Indtil videre er jeg. Men det er ikke sikkert, at jeg holder min mund. Jeg vil ikke ind i maskinrummet, før det ser væsentlig anderledes ud. Jeg kunne godt frygte, at det heller ikke kommer til at ske næste gang. I min optik er der nogle mennesker, der slet ikke skal være i det byråd. Jeg skal ikke være med, før der bliver ryddet op, og før vi er ovre den her frygt, siger Louise Brown.

- Det er ikke alle problemer, man kan tie ihjel. Det her er så vildt et problem, at vi er nødt til at tale om det højt og gøre det hele tiden. Der skal være fokus på det, så borgerne ved, at det foregår. Jeg vidste det ikke, før jeg begyndte at beskæftige mig med politik. Vi er nødt til at have det frem i lyset.

Annonce

Hjemsted for frygtkultur

Louise Brown kritiserede for nylig i et læserbrev Randers Kommune for at være hjemsted for en frygtkultur, der siver nedad og i sidste ende rammer borgerne.

- Her må man se byrådet som den øverste direktion og ledelse. Hvis der er en syg kultur der, så siver det nedad mod embedsværket. Lige nu bliver der skudt hårdt på nogle mennesker i embedsværket, som ikke har den ringeste mulighed for at forsvare sig, fordi de er embedsmænd.

- Det, synes jeg, er uretfærdigt. Det er sygt, og det smitter af. Vi kan risikere, at der er embedsmænd, der ikke tør agere på henvendelser udefra, for eksempel omkring børn, fordi de er bange for at blive hængt ud i pressen bagefter, hvis de gør noget forkert, siger Louise Brown.

Annonce

Betændt byrådsklima

Liberal Alliance i Randers skriver i en pressemeddelelse, at de er utroligt kede af, at det meget betændte byrådsklima har skræmt endnu en kompetent kandidat væk, men at de har stor respekt for Louises Browns beslutning.

- Louise Brown er fortsat medlem af partiet, og hendes beslutning skyldes på ingen måder interne stridigheder”. Faktisk fortsætter Louise Brown som kandidat for LA til regionsrådsvalget i november, så beslutningen skyldes alene det betændte miljø i Randers byråd, som vi er meget opmærksomme på.

- Vi fortsætter ufortrødent valgkampen og sætter alle kræfter ind på at gøre vores til at ændre den dårlige kultur. Vi vil en anden vej for Randers Kommune, hvor der er fokus på borgerne i stedet for internt fnidder i byrådet. Vi har derfor bedt kandidat Louise Hellmund om at overtage pladsen som nummer et, hvilket hun har takket ja til, siger Morten Andersen.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Tibbling tæt på at give Randers FC føringen

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Randers

Skolebørn tegner for verdens flygtninge

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Annonce