Annonce
Østjylland

Byrådsmøde med skraldeposer: Byrødder skal samle affald

Det er ikke kun storskrald -som senere bliver fjernet - der flyder i Aarhus' gader. Mere og mere affald havner i gader og stræder og ikke i de opsatte skraldespande i løbet af somemren. Foto: Henning Bagger/Scanpix

100 ton affald samler kommunens folk sammen i Aarhus' gader i sommertiden. Byrådet skal vise sin gode vilje og bliver inviteret til at samle affald i en pause af medlemmernes møde.

AARHUS: Byrådet skal vise sin gode vilje til at gøre noget ved de 100 ton affald, der årligt flyder i Aarhus' gader.

Det mener teknik-rådmand Bünyamin Simsek (V), der inviterer sine kolleger til at droppe spisepausen under næste uges byrådsmøde og i stedet gå en tur langs Park Allé med snapper og affaldsposer.

Byrådets 31 medlemmer bliver på den måde mødt af en gave - eller opgave om man vil - til onsdags byrådsmøde. På hver plads vil der ligge et kit fra Ren By Aarhus bestående af snapper, affaldsposer, handsker og en gul vest, som de skal bruge under mødet 19. september. Kittet er ledsaget af en invitation til at tage aftensmaden med i hånden til 19. septembers udvalgsmøder for at samle affald langs Park Allé. Bünyamin Simsek, Teknik og Miljø-rådmanden, står bag initiativet for at sætte fokus på stigende affaldsudfordringer i Aarhus, som han udtrykker det.

- Vi bliver alle nødt til at tage et ansvar, hvis vi vil have en renere by. Flere mennesker og flere arrangementer i byen betyder stigende affaldsmængder. Desværre er vi blevet dårligere til at ramme skraldespanden, og det giver mere affald i bybilledet. Hvis vi skal have en renere by er århusianerne og de besøgende nødt til at hjælpe os, og det kræver ikke meget at smide sit affald i skraldespanden i stedet for på fortovet eller i hækken, siger Bünyamin Simsek.

Opgørelsen for de seneste to højsæsoner for affald - sommermånederne - giver en klar indikation på en stigende udfordring. I sommeren 2017 indsamlede Teknik og Miljø 79 ton affald fra affaldsstativer, gader og torve. Det tal er steget til over 100 ton i år, viser Teknik og Miljøs beregninger.

- Vi har flere end 1.000 frivillige affaldsindsamlere fordelt i hele kommunen, som gør en kæmpe indsats. 31 byrødder kan ikke udrette mirakler på en halv time, men vi kan vise vejen og sende et signal om, at vi ikke finder os i affald i vores by, og at vi alle har et ansvar for, at vores by er ren, siger Bünyamin Simsek.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce