Annonce
Randers

Byrådsmedlem: - Fejl på fejl på fejl - det må aldrig gentage sig

Henning Jensen Nyhuus (S) er rystet over kommunens håndtering af sagen om pædagogmedhjælperen fra Stjernehuset i Helsted, som blev mistænkt for et seksuelt overgreb mod et barn. Arkivfoto: Lars Rasborg
Tidligere politimand og borgmester, Henning Jensen Nyhuus (S), er rystet over den behandling en pædagogmedhjælper har været udsat for, efter en lille piges forældre gik til kommunen med en mistanke om seksuelt overgreb.

Randers: Byrådsmedlem Henning Jensen Nyhuus (S) har svært ved at slippe sagen, hvor statsadvokaten har droppet sigtelserne mod en mandlig pædagogmedhjælper, der var mistænkt for et seksuelt overgreb mod et barn i børnehaven Stjernehuset i Helsted.

- Jamen, jeg mener, at det her skal frem i lyset. Der er sket fejl på fejl på fejl, alvorlige fejl, og det må aldrig gentage sig. Jeg kender pædagogmedhjælperen, han havde min egen søn i børnehaven, og jeg har hele tiden sagt til mig selv, at hvis han skulle være pædofil, så ville verden ikke stå længere, siger Henning Jensen Nyhuus.

Han forklarer, at han fik kendskab til sagen, fordi hans søn mødte pædagogmedhjælperen og dennes kone, da Nyhuus' søn luftede hund.

- Jacob kom hjem og bad mig om at se på sagen, for han syntes også, det var helt forkert. Og jeg må sige, at tidligt i forløbet kunne jeg med mine 28 år som politimand se, at det her slet, slet ikke stemte, siger Henning Jensen Nyhuus, der undersøgte sagen og på et udvalgsmøde meddelte, at han og Bjarne Overmark ville gå ind i sagen.

- På det møde fik jeg nogle ting at vide, som jeg ikke kan referere her på grund af min tavshedspligt. Men det gjorde mig stensikker på, at jeg skulle arbejde videre med sagen. Og så søgte vi aktindsigt og fik omkring 1.000 A4-sider udleveret. Og det er her, vi kan se de alvorlige fejl, der er sket, siger han.

Sammen med Bjarne Overmark (Beboerlisten) og Mogens Nyholm (Radikal Venstre) forfattede han et læserbrev til Randers Amtsavis.

- Jeg synes, der er så mange ofre i den her sag. Der er selvfølgelig pædagogmedhjælperen, hans kone og deres børn, men der er også den lille pige og hendes forældre, der anmeldte sagen. For efter alt er endevendt hos politiet, fandt politiet ikke anledning til at gå videre med sagen, og så står pigen og hendes forældre jo tilbage som ofre, på en måde. Og de har jo intet gjort forkert. Jeg spekulerer bare på, om kommunen har vejledt dem korrekt, siger Henning Jensen Nyhuus, der kender et offer, når han møder et efter sine ti år som formand for foreningen Hjælp Voldsofre.

Byrådsmedlemmet er løbende blevet kontaktet af forældre og medarbejdere fra Stjernehuset, der hele tiden har talt pædagogmedhjælperens sag.

- Og så sent som i dag, lørdag, er jeg blevet ringet op af nogle af hans kolleger, der ønsker, at han kommer tilbage til sit job i Stjernehuset. Aldrig har jeg oplevet så stor en opbakning i en sag, som i denne, siger Henning Jensen Nyhuus, der ikke vil konkret ind på de fodfejl, han mener, der er sket i sagen.

- Jeg har tavshedspligt, så jeg vil gerne vente til, der er en afklaring i sagen. Så skal det hele nok komme for en dag, siger Henning Jensen Nyhuus, der tilføjer, at de tre byrådsmedlemmer bakker pædagogmedhjælperen op og går hele vejen med ham, til han har fået sit job igen.

Mandag er der møde på Laksetorvet med forvaltningen, pædagogmedhjælperen og hans fagforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce