Annonce
Mariagerfjord

Byrådsmedlem rejser penge til forprojekt for et kommende europæisk folkemøde

Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen
Med en halv million kroner til et forprojekt er det håbet at etablere et stort tilbagevendende europæisk folkemøde. Her skal kulturelle, samfundsmæssige og politiske temaer på bordet.

Mariager: Byrådsmedlem Kasper Hedegaard og politisk coach Helle Fog har fået bevilget en halv million kroner af Mariagerfjord Kommune til gennemførelse af et forprojekt, der skal skabe grundlag for, at der kan etableres et stort tilbagevendende europæisk folkemøde i Mariager. Tilsvarende har Region Nordjylland afsat 0,2 mio kr til formålet i budget 2020.

- Da jeg første gang i byrådet løftede sløret for idéen om et europæisk folkemøde i Mariager, fik jeg at vide, at man syntes, det var en god idé, og at jeg skulle arbejde videre med det. Det har vi gjort i initiativgruppen, og det er med stor glæde og optimisme, at vi er nået frem til, at et samlet byråd vil arbejde for, at det bliver til virkelighed. Det er enormt ambitiøst af byrådet, og jeg tror på, at det netop er et projekt som dette, vi trænger til i Mariagerfjord, siger byrådsmedlem Casper Hedegaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Forprojekt

Casper Hedegaard fortæller, at forprojektet har to hovedformål. Først og fremmest skal der skabes klarhed over finansieringsbehovet til folkemødet samt de offentlige direkte og indirekte omkostninger ved afholdelse af et tilbagevendende internationalt event i Mariager. Det andet formål er at afsøge muligheden for ekstern økonomisk opbakning til folkemødet.

- Idéen om et Europæisk Folkemøde i Mariager er utrolig spændende. Derfor afsætter vi en halv million til at undersøge, hvad det kræver af kommunen, hvis der skal afholdes et stort event, som et Europæisk Folkemøde i Mariager, siger borgmester Mogens Jespersen.

Da der vil være et væsentligt perspektiv i et europæisk folkemøde i Mariager for Region Midtjylland, vil der også blive søgt støtte i Region Midtjylland til gennemførsel af forprojektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce