Annonce
Østjylland

Byrådsmedlem: Syddjurs Byråd er udemokratisk

Her er byråds- og folketingsmedlem Per Dalgaard (DF) i aktion under et af borgermøderne om opstillingen af tre vindmølleparker i Syddjurs Kommune. Nu retter han et hårdt angreb i mod den demokratiske proces, da byrådet i sidste uge traf vigtige afgørelser i sagerne. Arkivfoto: Henrik Ask

Byrådsflertal siger ja til vindmøller. I dette indlæg råber folketings- og byrådsmedlem Per Dalgaard (DF) vagt i gevær

Moral: Afstemningen i Syddjurs Kommunes Byråd om vindmøller i Syddjurs Kommune eller ej, blev en trist dag for de mange borgere, der kommer til at bo nær de tre gange tre store vindmøller.

Hele sagen er et bevis på, at de der har magten og en ide, de ikke vil slippe, lader hånt om demokratiet.

Så længe det ikke passer ind i deres politiske landskab. Det blev tydeliggjort ved afstemningen om vindmøllerne og om de våde enge ved Termestrup.

Annonce

Venstre havde ikke til sinds at tage et stort antal borgeres bekymring omkring vindmøller til indtægt, men det havde de så absolut ved projektet om de våde enge ved Termestrup.

På trods af, at modstanden mod vindmøllerne kunne tælle hele 700 underskrifter, og mod de våde enge, 40 personer.

Dette selv om det procentvise antal modstandere for møllerne vil være betydelig større end de 42 % lodsejerne ved Termestrup Enge, som ikke vil følge Miljøministeriets henstilling om vådområder, for at mindske kvælstofudledningen.

Her vises tydeligt, hvem Venstre bekymrer sig mest om. Det er ikke den almindelige borger, medmindre han er landmand. Det er virkelig ringe.

Det var også trist at opleve, at Borgerlistens ene repræsentant ikke ville tage stilling, men gemte sig bag det faktum, at Miljøministeriet er ved at udarbejde nye retningslinjer for kravene til landbaserede vindmøller.

Og det er i den forbindelse ikke korrekt, at denne bekendtgørelse vil være tilgængelig i august, hvor Borgerlisten så vil tage stilling, når sagen om et nyt forløb for nye mølleprojekter skal behandles.

Denne bekendtgørelse vil blive sendt i høring i august, ifølge kontorchef Juliane Albjerg fra Miljøstyrelsen, og det er målet at bekendtgørelsen kan være klar i september.

Det var under debatten også interessant at høre De Konservatives argument om at tage ansvar, for vindmølle-el forstås, medens dette ansvar ikke var værd at tage hensyn til da det gjaldt regeringens henstilling om at skabe flere vådområder i landet.

Jeg gad vide hvad motiverne for denne kraftige støtte til landbaserede vindmøller mon kan være?

Jeg kan næsten kun få øje på det økonomiske aspekt, for investorerne. Ikke for forbrugerne. De vil få øgede udgifter til el fra de tilskud, der gives til el fra vindmøller.

Jeg kan ikke lade være med at citerer den sidste forskning fra Ålborg Universitet, som har nogle af verdens fremmeste forskere i akustik.

De har for nylig fået en rapport optaget i det amerikanske tidsskrift »The Acoustical Society of America«, hvor denne danske rapport er blevet nøje gennemgået af en lang række andre forskere, inden den fandt vej til magasinets spalter. En såkaldt peer-review.

Deres konklusion er klar: Vindmøller med en effekt på 2,3-3,6 MW, som er nogle af de største vi kender herhjemme, udsender mere lavfrekvent støj end mindre vindmøller. Støjen fra store vindmøller er endda så kraftig, at den under de rigtige forhold sagtens kan mærkes i en dagligstue i nærheden.

Jeg er ked af det på vegne af de, der kommer til at bo ved de store vindmøller, og beklager at jeg ikke kunne overbevise flere af byrådsmedlemmerne om det yderst betænkelige ved denne opsætning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce