Annonce
Østjylland

Byrådspolitikere i Syddjurs vil have fire år mere

Kun tre af Syddjurs Byråds 27 medlemmer siger klart nej til at genopstille. 20 byrådspolitikere vil genvælges, mens resten er uafklarede. Blandt andre 73-årige Hans Christian Baltzer er igen på stemmesedlen.

Annonce

Syddjurs: Syddjurs Byråd kan i høj grad komme til at ligne sig selv efter byrådsvalget i november i år.

Kun tre af de nuværende 27 byrådsmedlemmer har besluttet at sige nej til at genopstille. Tre politikere er stadig uafklarede, mens en enkelt ikke har svaret på avisens henvendelse.

- Det kunne være godt med fire år, hvor man er en af dem med erfaring. Jeg håber på at kunne få meget mere på dagordenen indenfor mit kerneområde, som er mennesker - unge som gamle, forklarer byrådsmedlem Helle Røge (SF), der fik debut i byrådssalen efter det seneste byrådsvalg i november 2013.

Ja eller nej til genopstilling

Syddjurs Byråd har 27 medlemmer. Byrådets medlemmer vælges hvert fjerde år, og det næste valg finder sted tirsdag 21. november i år.Følgende politikere genopstiller: Venstre: Claus Wistoft, Kolind, Marianne Kirkegaard, Krajbjerg, Torben Therkelsen, Ebeltoft, og Gunnar Sørensen, Vrinners. Socialdemokratiet: Ole Bollesen, Torup, Jan Fischer, Hornslet, Hans Christian Baltzer, Pindstrup, Anders Peter Rasmussen, Ebeltoft, og Christian Haubuf, Ebeltoft. SF: Kirstine Bille, Balle, Kim Lykke Jensen, Termestrup, Helle Røge, Hornslet, Jens Rasmussen, Dråby, og Kristian Herget, Ebeltoft. Liberal Alliance: Per Zeidler, Rønde. Dansk Folkeparti: Per Dalgaard og Laila Sortland, begge Ryomgård. Det Radikale Venstre: Jan Kjær Madsen, Hornslet. Enhedslisten: Jesper Yde Knudsen, Rønde. Det Konservative Folkeparti: Jørgen Brøgger, Attrup.

Følgende politikere genopstiller ikke: Borgerlisten Syddjurs: Peter Andersen, Ebeltoft. Venstre: Rønnaug Engstad Laursen, Fårup. Liberal Alliance: Flemming Hansen., Mørke.

Følgende politikere er uafklarede: Venstre: Ole Bjerregaard, Ebeltoft. Socialdemokratiet: Kai Pedersen, Mørke. Løsgænger Anette Quist Busk, Hedeskov.

Venstres Karen Østergaard, Thorsager, har ikke svaret på avisens henvendelser.

Annonce

Stærk motivation

Samtlige af de nuværende fem SF-politikere i Syddjurs Byråd bliver at finde på stemmesedlerne ved byrådsvalget tirsdag 21. november.

Derimod må Venstres byrådsgruppe med syv politikere notere frafald af byrådsmedlem Rønnaug Engstad Laursen, ligesom en enkelt Venstre-mand, Ole Bjerregaard fra Ebeltoft, er uafklaret. I den socialdemokratiske byrådsgruppe med seks politikere overvejer Kai Pedersen fra Mørke at sige stop.

Også tidligere Midtdjurs-borgmester Hans Christian Baltzer (S) har tænkt tanker om at forlade politik. Men den 73-årige politiker fra Pindstrup er klar til at genopstille, og han føler sig ikke tynget af alderen.

- Jeg har stadig energien og en stærk motivation til at øge indflydelse. Nogen vil måske sige, at jeg er blevet for gammel. Men jeg har fået talrige tilkendegivelser fra folk, der er glade for min beslutning om at genopstille. De fortæller en helt anden historie, siger Hans Christian Baltzer, der første gang blev valgt til byrådet i Midtdjurs Kommune i 1974.

Byrådsvalg 2017

Tirsdag 21. november i år er der valg til Syddjurs Byråd. I partier og lister kører forberedelserne på højtryk, og avisen graver i dag og de kommende dage ned i den aktuelle situation. Du kan eksempelvis få svar på, om dit lokale byrådsmedlem genopstiller. Der sættes også skarpt fokus på indmarchen af Nye Borgerlige og Alternativet ved byrådsvalget, ligesom favoritterne i kapløbet om borgmesterposten udpeges.

Annonce

Værnepligt udtjent

I Syddjurs Byråd er en række partier repræsenteret ved en enkelt politiker.

Det gælder Det Radikale Venstre, de konservative, Enhedslisten og Borgerlisten Syddjurs. Desuden er Anette Quist Busk løsgænger.

Hos de radiale, de konservative og Enhedslisten genopstiller de valgte politikere. Anette Quist Busk overvejer at sige stop, mens borgerlistens Peter Andersen ikke vil mere. Peter Andersen har i årtier arbejdet for borgerlisten, og han sad i det tidligere Ebeltoft Byråd fra 1982 til 1986.

- Jeg har udtjent min værnepligt i politisk arbejde. Der skal yngre kræfter til, forklarer Peter Andersen.

Den holdning deles af Flemming Hansen fra Liberal Alliance. Politikeren fra Mørke har været med i politiske beslutninger i 16 år.

- Man skal også passe på, at gennemsnitsalderen ikke bliver for høj. Vi skal gøre mere for at tiltrække den yngre generation - måske se på det økonomiske, så det ikke er grunden til at fravælge muligheden for at deltage i det politiske, understreger Flemming Hansen.

Hos Dansk Folkeparti genopstiller Laila Sortland og Per Dalgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Danmark

Forbrugerøkonom: Tag feriepengene, hvis du skal bruge dem

Annonce