Annonce
Østjylland

Byrådsvalget byder på to favoritter og en dark horse

Jobbet som borgmester omfatter blandt andet åbninger af stort og småt. Derfor deltog Claus Wistoft (V), da Lær Dansk åbnede udvidede og renoverede faciliteter i Rønde i november 2015. Den slags arrangementer giver kommunens førstemand et ansigt i hele Syddjurs. Arkivfoto

Kampen om borgmesterposten i Syddjurs bliver sandsynligvis en sag mellem Venstres Claus Wistoft og SF'eren Kirstine Bille. Men i kulissen spøger Ole Bollesen fra Socialdemokratiet.

SYDDJURS: To storfavoritter og en outsider.

Sådan tegner kampen om borgmesterposten ved byrådsvalget i november i Syddjurs Kommune.

De to oplagte kandidater til hvervet er nuværende borgmester Claus Wistoft fra Venstre og tidligere SF-borgmester Kirstine Bille, mens socialdemokraten Ole Bollesen lurer i kulissen som ny kommunal førstemand.

- De seneste år er optimismen vendt tilbage til Syddjurs. Det tror jeg, at mange mennesker kan mærke. Samtidig er kommunens økonomi for alvor sluppet fri af de dårlige tider, og det giver Syddjurs et rigtigt godt fundament. Jeg håber og tror, at vælgerne vil belønne mig og Venstre for blandt andet de ting, siger borgmester Claus Wistoft, der 1. januar 2014 overtog rorpinden i Syddjurs Kommune fra Kirstine Bille.

Ved byrådsvalget i 2013 fik Claus Wistoft fra Kolind 2.684 personlige stemmer.

Det stemmetal blev kun overgået af Kirstine Bille, som scorede 3.185 personlige krydser. Dermed blev SF-politikeren fra Balle topscorer på Syddjursland.

Byrådsvalg 2017

Tirsdag 21. november i år er der valg til Syddjurs Byråd. I partier og lister kører forberedelserne på højtryk, og avisen graver i disse dage ned i den aktuelle situation. Du kan eksempelvis få svar på, om dit lokale byrådsmedlem genopstiller. Der sættes også skarpt fokus på indmarchen af Nye Borgerlige og Alternativet ved byrådsvalget, ligesom favoritterne i kapløbet om borgmesterposten udpeges

Socialdemokratiet i Syddjurs forsøgte i en periode at finde et nyt ansigt til at profilere partiet ved de kommende byrådsvalg. Men i sidste ende faldt valget på Ole Bollesen, der er gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe. Arkivfoto

En synlig SF'er

Siden det ny byråd trådte til 1. januar 2014 har Kirstine Bille været formand for byrådets udvalg for plan, udvikling og kultur samt viceborgmester.

Posterne betyder, at hun har en stor synlighed i offentligheden.

- Synlighed er helt afgørende i bestræbelserne på at give SF et godt valg og vinde borgmesterposten tilbage. De seneste fire år er det lykkedes byrådet i fællesskab at løfte mange opgaver. Men der er flere områder, hvor SF og Venstre ser forskelligt på tingene. Det gælder blandt andet omkring kulturen for arbejdspladsen Syddjurs Kommune. Eksempelvis er et tidligere nedsat innovationspanel ikke længere eksisterende, og den medarbejderdrevne innovation til fordel for borgerne skal have langt større fokus, understreger Kirstine Bille.

Socialdemokraten Ole Bollesen fra Mols er en dark horse i kampen om borgmesterposten i Syddjurs. Ved det seneste byrådsvalg fik Ole Bollesen 437 personlige stemmer, men han var ikke partiets spidskandidat.

Den tjans havde Jesper Mathiesen, som på valgnatten i november 2013 blev valgt som borgmester. Et flertal i det nyvalgte byråd endte dog med at vende ryggen til Jesper Mathiesen, som måtte give hvervet videre til Claus Wistoft. Derefter forlod Jesper Mathiesen byrådet.

Annonce

Målrettet socialdemokrat

For Ole Bollesen er hændelserne under byrådsvalget for tre et halvt år siden fortid.

Han er klar til dialog med alle partier både før og efter byrådsvalget tirsdag 21. november i år.

- Der skal ikke herske tvivl om, at Socialdemokratiet og jeg går målrettet efter borgmesterposten. Som borgmester vil jeg blandt andet gentænke hele den kommunale borgerinddragelse samt styrke lokaldemokratiet. Det er en af Syddjurs Kommunes store udfordringer, vurderer Ole Bollesen.

Han bemærker, at Socialdemokratiet på landsplan står stærkt i meningsmålingerne.

- Men for en sikkerheds skyld har vi naturligvis også lavet en Plan B, der kan sikre Socialdemokratiet indflydelsesrige poster under en borgmester af anden partifarve. I sidste ende afhænger alt jo af facit på valgnatten, understreger Ole Bollesen.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce